..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Belki de Bir Kuşluk Vakti Allah'a Yalvarmaktır Hayat
Rukiye Çelik
Şiir > Bireysel

Hayat dediğin ne ki, be dostum Kendini büyüttükçe senden gün çalan Uzayıp kısalan zamanların toplamındaki gün sayısı Değişen mevsimlerin, yağan karın, yağmurun Dalında çiçek açan ağacın gizemli sesi Dikenine küsüp solan gülün ta kendisi Değil midir ki hayat, gecenin yıldızlarının terbiyecisi Ufuktan sabahı selamlayan güneşin asil duruşu... Hayat dediğin ne ki, be dostum Babamın çatık kaşlarındaki evlat sevgisi Annemin şişlerinde u

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Toplum
21 
 Kıble  (Alp Şahin)

İyice Charles Bukowski’ye bağladığım şu saatlerde gönül rahatlığı ile diyebilirim ki biz iyi bir toplum falan değiliz… Bizim içimiz fesat… Beraberinde de korkaklığımız ve bencilliğimiz kol kola yürüyor.
22 
 Aklımın Dalgaları  (Onur Altan)

Şu an sadece bir yudum ve bir lokma ile başlıyorum.
23 
 Kapitalizmin Çılgınlığı İle İnsanoğlunun Tembelliği Birleşince  (Leyla ÜNAL)

Çılgınlık mı? Tembellik mi?
24 
 Kitaplar Ölmesin  (GAYE DİLEK GEZER)

Sadece canlılar mı ölür, peki ya kitaplar? Kitapların da bir ruhu yok mudur? Kitap sektörünün ve yayıncılığın zor günler geçirdiği günümüzde, acilen bir şeyler yapılmazsa eğer kitaplar ölecek ve kültür büyük bir darbe görecektir. Kitapların ölmesi demek, toplumun hafızasının ölmesi demektir ki bu da ciddi bir zihin krizi yaratır. Bizler sadece iklim krizi ve küresel salgınlar değil farkına varamasak da, zihin krizleri ve teknolojik salgınlar da yaşarız. Kitapsız kalan bir milletin hayat damarları yavaş yavaş kurur ve fikir yakıtıyla aydınlanamayan beyinler gün geçtikçe karanlıklarda boğulmaya başlar. Buna ben ‘’modern cehalet’’ adını veriyorum. Bizler kitaplardan uzaklaşıp modern çağın cahilleri hâline gelirsek eğer, geçmişle bağlarımız kopar; kültürel mirasımız ve geleneklerimiz yok olmaya başlar, düşünce ve bilinç eksenimiz ise gittikçe daralır.hâlde -kitaplar ölmesin, fikirler ve eserler silinmesin- parolasıyla çıktığım bu yolda hem bu projeme hem de doğaya katkı sağlayacağını düşündüğüm projeme destek veriniz ki güçlü bir sinerjiyle sağlam köprüler kurup geleceğimizi koruyabilelim. Tüm bu önemli noktalardan hareketle ve çok daha güçlü bir sesle diyoruz ki: ‘’Kitaplar ölmesin, fikirler ve eserler silinmesin’’ Yolu kitaptan geçen herkesle bir gün bir yerlerde görüşmemiz ve sinerji yaratmamız dileğiyle... Haydi katılın bize, kitap ve doğa sevgisiyle el ele, gayece. Gaye Dilek GEZER. (Kitap kalpler)
25 
 Bakış Acısı  (Aysel AKSÜMER )

Yanlış yazmadım doğru okuyorsunuz : Bakış Açısı değil "Bakış Acısı".
26 
 Mevlid Kardeşliği  (Oğuz Düzgün)

Yaşasın Mevlid Kardeşliğimiz!
27 
 Biz Olmazsak  (GAYE DİLEK GEZER)

Bütüncül düşünmüyor, gayretlerimizi birleştirmiyoruz ülke olarak içimizde gayret birliği ve o sinerji hatta o aşk yok; fazla bireyseliz ve bu yüzden de teknolojik vb olarak daha da fazla ilerleyemiyoruz oysa lider devlet olmanın yolu teknolojik üstünlük ve de zihin inkılabı ile mümkündür. Bu faktörlere yeni şeyler de eklenebilir ama önce zihinsel devinim şarttır.
28 
 İnsan Sınıfı  (Aysel AKSÜMER )

Umarım ben ölmeden insanlık dirilir.
29 
 Son İsyan  (Alp Şahin)

Düşündüğünde Yunus’un zamanını yedi Taptuk Emre Yetmez idi herkes gibi Yunus’a da söylediği masallar ile Haliyle her Ademoğlu yaşar bu hayatı kendi bildiği ile Gün sonunda sonuna kadar ilerlemeli güvendikleri ile
30 
 Gaziler Günü Kutlu Olsun  (Ahmet Zeytinci)

Bu gün 19 Eylül Gaziler Günü. Bildiğim kadarı ile İstiklal Savaşı gazilerimizin hiç biri kalmadı hayatta. Bir iki tanesini üç beş sene önce televizyonlara da çıkarmışlardı. Aksakallı, onlarca oğlu, torunu torbası olan, nur yüzlü, buram buram Anadolu kokan dedelerimiz, mübarek insanlar. Onlara çok şeyler borçluyuz. Hayatımızı, namusumuzu, vatanımızı, geleceğimizi, cumhuriyetimizi...
31 
 Kızım ve Ben... Ya da Zamanda Yolculuğumuza Alegorik Bir Yaklaşım...  (lütfi akarçay)

Pazarda ve markette sebze ve meyve alırken ‘doğal’ olanını arıyor, hızlı büyüme seansına maruz kalmış hormonlularından kaçmaya çalışıyoruz. Niye ? Çünkü biliyoruzki onu pre-matüre olarak sofralarımıza sunan katkılı karışımlar vücudumuza sirayet ettiğinde yıllar içinde bizde tamiri mümkün olmayan arızalara yol açacaklar,
32 
 Torpil: Türkiye’nin Nobel Ödülü Engeli  (Yaver ARANCIOĞLU)

Torpil, Türkiye’nin en büyük toplumsal sorunlarından biridir. Torpil, bir kişinin akraba, arkadaş, tanıdık veya yandaş olan kişilere hak etmedikleri avantajlar sağlaması veya sağlanmasına aracılık etmesi şeklinde tanımlanabilir. Torpil, hem torpillenen hem de torpil yapan kişi veya kurumların yasal sorumluluklarını ihlal ettiği hem de torpillenmeyen kişi veya kurumların haklarını gasp ettiği için toplumsal barış ve güveni tehdit eder. Bu denemede, torpilin toplumsal boyutlarını anlamak için, torpilin arkasında yatan sosyal nedenleri, tarihsel ve kültürel faktörleri ve önlenmesi için gereken sosyal değişimleri irdeliyoruz. Ayrıca torpilin bilim ve sanat üzerindeki etkisini de sorguluyoruz. Bu denemeyi okuyarak torpilin Türkiye’nin Nobel ödülü engeli olduğunu göreceksiniz.
33 
 Toplumsal Barış - Eleştiri -  (Taki Akkuş)

Demokratikleşmek ve barış içinde yaşamak için, devlet ve toplum, artık birbirlerini suçlamaktan vazgeçmeleri; öncelikle hatayı kendilerinde arayan bir sorgulama sürecini başlatmaları şarttır. Dile getirdiğimiz barış, tarafların demokratik değerler temelinde, kendi muhasebelerini yaptıkları bir projenin adıdır.
34 
 Kalplerimiz İsyana Kapılmasın  (Hüseyin İbiş)

isyan, yürekleri taştan farkı olmayan şahısların sığındığı göz önünde bulunan bir limandır.
35 
 Şu Dil Sorunu Dediğimiz...  (Alp Çetiner)

Son 40-50 yıldır süren dil yozlaşması-yozlaştırılması faaliyetinin mahsullerini son yıllarda topluyoruz: artık hepimiz İngilizce konuşuyoruz!
36 
 Mahir Çayan  (Şenol Onay)

Türk solunun yerinde saymasının nedenlerini açıklamaya çalıştım.
37 
 Bir Türk Neden Emniyet Kemeri Takmaz  (Ahmet Zeytinci)

Televizyonda röportaj yapıyorlar şoförle''Beyefendi emniyet kemerinizi niye takmıyorsunuz?''. Belli ki adam hayatında ya bir ya iki kere takmış, daha nerede olduğunu bilmiyor gözleri ile arıyor, bulunca da başını çift kayışın arasından geçiriyor.
38 
 Şaman Türk Gerçek Türk  (İsa Kantarcı)

Şu gerici pislik karanlık bir tümördür Türkiye içinde ve üstünde kara bir perdedir, yırtıp atalım şunu arkadaşlar, Atatürk milliyetçiliğiyle.
39 
 Keçilerimi Tutacak Birilerini Bulabilir miyim  (Ahmet Zeytinci)

Küçücük çocuklara hırsızlık yaptırıyorlar, anne ve babaları, biliyorlar ki onlar yakalanırsa fazla da ceza almazlar. Ama ya ahlak, ya onur, gurur, namus bunlar ne olacak. Bir kere ayaklar altına alındı mı tekrar onları kazanmak çok zor, hatta imkansız hale gelecek... Böyle olaylar yaşanır da keçilerim durur mu? İllaki kaçacaklar...
40 
 Bıktık Artık  (Ahmet Zeytinci)

Hepinizin bildiği gibi Holywood uzun bir süredir dünya sinemasının merkezi olmayı sürdürüyor. Bu gün ABD, insanlık olarak olmasa bile, dünyanın teknoloji bakımından gelişmişlik düzeyi en üst seviyede ki ülkelerinden biri. Haliyle sinema sanatlarında, kendi emperyalist düşüncelerini de filmler yoluyla, gelişmekte olan ülkelere çaktırmadan ya da alenen dayatmaya etmeye çalışıyorlar. Filmlerin içinde bir dolu subliminal mesaj olarak adlandırılan yapılanmaları da gözümüze gözümüze sokarak hem de...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Biraz Ara
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Keşke
Aysel AKSÜMER
Deneme > Toplum
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.