..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Araf’ta
eylül
Deneme > Yaşam

1. İnsanın kendini muhafaza etme güdüsü olur, bu bir gerçek. Içgüdülerin en hayvansı olanı mı, yoksa aklın gösterdiği yol mudur, bu işi bilenler tartışıp çözsün. Yorgunluk had safhada, hayat ve insandan yana ağır yaralısın. Öğrenmekten çok gözleyerek büyüdüğünü düşündün. Evet, düşünmek güzel, hatta harika bir eylem. Köşene çekilip seyrettin etrafında olanı biteni. Anladığın, anlamadığın hayat film karelerinde akıp geçti, orada

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Toplum
181 
 Fatma Nine'nin Günlüğü - 3  (Kâmuran Esen)

Mudurnu şivesiyle yazılmıştır.
182 
 Unutmadımaklımda!..  (HAMZA EKİZ)

SİVAS YANIYOR.....
183 
 İnsana İnsan Olduğu İçin Değer Vermek...  (Mesut )

Sevmek ve değer vermek. Yalnızca iyi olduğu için, sevgiyi iyiliği barındırdığı için, çıkarsız, beklentisiz, yürekten ve samimice. Sevmek, İnsanı sevmek. Tüm güzelliklerin insanı sevmekle başlayacağını bilmek. İnsanı, gerçek insanı sevmek.
184 
 Eleştiri  (Atakan Korkmaz Şiirleri & Sözleri)

İnsanlık ölmüş , ama insanlar farkında bile değil bir ölünün içinde yaşadıklarının ... Atakan Korkmaz
185 
 Nerden Gitsin Bu Adam?  (Sinem Bağcivan)

-Doğruyu söyleyin doktor bey, durumu nasıl? -Üzgünüz benliğiniz çok derinlerde kalmış ,kurtarmak çok zor.Ama biraz daha başkaları yerine kendinizi dinlerseniz belki kurtarabiliriz.
186 
 Her Ne Kadar Misafir Misafiri Sevmese de  (Ahmet Zeytinci)

Yedirip içirmek, iyi ağırlamak lazım misafiri ki bir de biz de Tanrı Misafiri denen bir kavram vardır. Yoldan geçen hiç tanımadığımız insanı kapımızı çaldığı zaman Tanrı Misafiri kabul eder, yedirir, içirir, hizmet ederiz o insan... Hele de köylerde yatacak yer bile verirler zaman zaman, bu Anadolu insanının kadirşinaslığına güzel bir örnektir...
187 
 Katil  (ALİ YERLİ)

Aradaki fark sadece insan eti yememek ama insan ölüleri üzerinde başka bir şey yemek mi?
188 
 Zor Olan da Budur  (Kerim Baydak)

Senin beni görmezden gelmen, benim yok olduğum anlamına gelmez. Benim seni aramam, senin vazgeçilmez olduğun anlamına hiç gelmez. *** Sana bakışım, ona benzediğin içindir. Köşe-bucak kaçıyorsun ya, neden, niçindir?
189 
 Bayramda Anıtkabir Ziyareti Şart Mıdır?  (Kâmuran Esen)

Siz siz olun; gitmek istemediğiniz hiçbir yere ille de gitmek için kendinizi zorlamayın. Zorla giderseniz, gittiğiniz yere zaten yakışmazsınız. Pembe üstüne kırmızı giymiş gibi, sırıtırsınız.
190 
 İnsanın Diyalektiği ve İntihar  (Umut Kazan)

İnsanın köleleşmesi çarka dahil olmakla başlar.
191 
 Tüm Dünya Çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Teşekkür Etmelidir  (Ahmet Zeytinci)

Ne güzel şarkıydı o öyle, çocukluk zamanlarımızda ''Sevinin küçükler övünün büyükler 23 Nisan kutlu olsun.'' Çocuklar, umut dolu yarınlarımız, istikbalimiz bizim. Çocuklar belki yirmi yirmi beş sene sonrasının önemli mevkilerde ki kadın ve erkek şahsiyetleri... Kişilikleri ne kadar sağlam olursa ülkelerinin geleceği de o derece sağlam olacaktır...
192 
 Dağılan Bulutlarım  (Müşerref ÖZDAŞ)

Bir insandım, farkındaydı birileri. Aynı malzemeden oluşmuştuk. O an için ne yaptığımız işler, ne yaşlar, ne görünüşümüz… hiçbir şeyin önemi yoktu. Sadece insan olmak vardı. Gönülleri hoş tutmak vardı, insana verilen değer vardı. Ben değerliydim, onlar değerliydi. Yaşam ve insan değerliydi…
193 
 Mudurnu'lu Fatma Nine'nin Günlüğü / Bugün Guşlar Gibiyim  (Kâmuran Esen)

Ben iyiyim. Guşlar gibiyim. Hani ganadım olsa, sanki uçuverecem.
194 
 Bazen Müthiş Acı Verir İnsan Okumak ve Yazmak  (Ahmet Zeytinci)

''Tarih milletlerin tarlasıdır. Her toplum geçmişte ne ekmişse, gelecekte onu biçer.'' der ünlü Fransız düşünür Voltaire... Tabi ki tarihe her millet önce kendi bakış açısından göz gezdirecek, kazandığı başarıları ile gurur duyacak, başarısızlıklarını da mümkün mertebe hatırlamamak ve ders çıkarmak niyeti ile aklının, toplumsal hafızasının bir yerlerinde saklı tutacaktır. Bazen acı verecektir ülkelerin tarihi insanlara, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan benzer olaylar ile birlikte...
195 
 Cüz'i ve Kapsamlı Laiklik  (Yûşa Irmak)

"Laiklik" kelimesi, İngilizce "secularism" kelimesinin tercümesidir. Kelime aslen alem ya da dünya anlamına gelen ve kilesinin karşılığı olarak kullanılan Latince "saeculum" kelimesinden türemiştir. "secular" kavramının kullanımı, ilkin 1648'de imzalanan Vestfalya anlaşması -Avrupa'da ki en uzun din savaşını bitiren anlaşma- ve çağdaş laik devlet ortaya ilk çıkışıyla birlikte gündeme gelmiştir. Kilise mallarının, dini olmayan yöneticilere yani sivil medeni devletin yöneticilerine devri anlamında "laikleştirilmesi"ne işaret etmek üzere kullanılmıştır. Kelimenin anlamını, laikliği "insanın durumunun düzeltilmesinin, ret ya da kabul anlamında inanç meselesine dokunulmaksızın maddi yollarla çözülebileceğinin mümkün olduğuna inanmak" olarak tanımlayan Jhon Holioc'un (1817-1906) elinde genişlemiştir.
196 
 Rahatsız Beyinler  (ALİ YERLİ)

Ya rahatsız beyinler? Onlar yoldan çıkmışlardır. Çünkü alıştığımız yolları reddederler. Alışkanlığa meydan okurlar. Başka başka raylar döşer, bir o raydan bir bu raydan gidip gelir ve bazen de çarpışırlar.
197 
 Sanatçısın Sanatına Bak/topçusun Topunu Oyna  (Osman Volkan Şahin)

Herkes işine bakarsa?..
198 
 Hapı Yutmak  (Osman AKTAŞ)

Bir düşünün “hapı yutmak” değimini, ne kadar korkunç bir şey ifade ediyor. Bizi umarsızlıkta en uç noktaya ulaştırıyor. Geriye dönüşü yok. Peki, hiç düşündünüz mü? Hapı yutmak bu kadar korkunç ise, ya hap ne hissediyor yutulurken? Acaba kim daha şanslı, yutan mı, yutulan mı?
199 
 'Prim Ödülü' de Verebilir Misin Ey Devlet Baba?  (Cafer ŞAHİN)

Türkiye' de başarılarından dolayı ödül haketmiş insanlara çok farlı bir ödül yani ÇALIŞILMIŞ PRİM GÜNÜ ödülü verilemez mi? Bence pekala verilir. Yeter ki devletimizin ileri gelen zevatı icazet versin.. Önemli bir hatırlatma: Sanırım BENDEN ÖNCE TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR ÖNERİDE BULUNAN VE GÜNDEME BÖYLE BİR KONUYU GETİRMİŞ HİÇ KİMSE YOK... Övünmek gibi olmasın öyle hani...
200 
 İnsandaki Kaygı Örnekleri  (osman tatlı)

İnsan hayatı gel git üzerine kurulu olduğuna göre insanı yaşam dengesini bozan görünen görünmeyen kaygıyı oluşturan ve korkuyla bütünleşen hayati örneklere geçebiliriz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Biraz Ara
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Keşke
Aysel AKSÜMER
Deneme > Toplum
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.