..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diğer insanın iyiliğini istersin. Romantik sevgide diğer insanı istersin. -Margaret Anderson
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sessizliğin Hikayesi Üzrine
Hakan Yozcu
Eleştiri > Yazarlar ve Yapıtlar

Uygur Türklerinin Sessiz Çığlığı tüm Dünyaya Şair Abduşşükür Qumtur’un şiirlerinde yükseliyor “Sessizliğin Hikâyesi” Adını fısıldadım denize tüm dillerde, Sonuncu vapurun ağlama sesi duyuluyordu uzaktan. Kara libas, kara peçe kara karınca gibi geliyor dağılıp, fakat (genç werther) refik idi yalnız bana. Yürek gülüyordu kahvenin yükselen köpüğünde lakin duyulmazdı onun sesi hiç bir yere. Sessizliğin hikâyesi zayıf ışık saçar, başka k

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Sanat
161 
 Selimiye' Ye...  (Münevver Saral)

Edirne' ye yaklaştıkça tarif edilmez bir heyecan sarıyor beni. Hele hele o, göğe uzanan minareleri uzaktanda olsa görür görmez içim içime sığmıyor. Edirne' de sanki bütün yollar Selimiye' ye çıkar misali, kendimizi Selimiye' nin önünde buluyoruz. Yabancısıyız Edirne' nin ama Selimiye ki; bir şaheser... Alıp götürüyor yabancılığımızı üzerimizden de onun yerine göz kamaştırıcı güzelliğiyle esir ediyor bizi kendisine. Her ne kadar Süleymaniye' den aşina olsakta Mimar Sinan' ın maharetine; yine de Selimiye' nin görkemi bir başka sanki.
162 
 Eski Edebiyat ve Günümüz Edebiyatı Üzerine  (ibrahim FİLİZKIRAN)

günümüz toplumunda neden cumhuriyetçiler,tanzimatçılar ya da milli edebiyat döneminde olduğu gibi kaliteli,okunan,geleceğe kalabilen şairler ya da yazarlar neden yetişmiyor.
163 
 Müzik ve Ruh - I -  (Can Murat)

"Müzik, her yerde anlaşılabilen, gerçek anlamda ortak olan dildir: Bu nedenle üzerine tüm ülkelerde ve tüm yüzyıllar boyunca ciddi bir şekilde konuşuldu ve anlamlı, çok şey ifade eden bir melodi, kısa sürede tüm dünyaya yayılmaktadır. Buna karşın anlam yoksunu ve bir şey ifade edemeyen bir melodinin içeriği çok daha anlaşılabilir bir şeydir. Fakat melodinin dili kelimeler kullanmaz, daha ziyade istemin tek gerçekleri olan mutluluk ve acılardan bahseder: Bu nedenle beyinlerimize çok fazla bir şey söylemez, kalbimize seslenir. Aksini beklemek müziği alet etmektir... A. Schopehauer
164 
 Üniversitede Dergi Çıkarmak  (osman tatlı)

korkmamak gerektiğini öğrenirsiniz. Baharla beraber, toprağa köksalan bitkiler gibi, sizde hayatta kök salmaya başlarsınız. Çünkü artık size ait bir şey vardır. Bu da dergi ve fikirdir. Ete kemiğe bürünmüş, önünüzde duran bir parçanız vardır. Siz gelişirsiniz, sizinle dergi gelişir, dergiyle hayatta dair söyleyecekleriniz yeşerir…
165 
 Şiir Üzerine  (Murat Ferman Gökmenoğlu)

Şiir gökkuşağına benzer. Şiirin yazıldığı an ise yağmurun yağmasına ve şiirin oluşum süreci ise kara bulutların gökyüzünü kaplamasına.
166 
 Yeni Bir Türk Çizgi Romanı  (Ruşen Sel)

http://yeniturkcizgiroman.blogspot.com/ dan alınmış, ülkemizdeki çizgi roman sektörünün nasıl batı kültürünün etkisinde kaldığını ve bunun önemli sonuçlarını anlatan deneme.
167 
 Şiir Üzerine (1)  (Kürşat Ural)

168 
 Şiir Yaşıyor  (selim)

şiirin canlı bir nesne olduğunu ve yaşadığını belirtir özgün yazı..
169 
 Bu Kağıda Aşığım  (elsenece)

Boş kağıtlara aşığım Bomboş oldukları halde, insansın diyorlar bana...
170 
 Kağıttan Evlerde Yaşayabilirmiyiz?  (Murat Kayali)

Paradoks olan ne? Eğer beni gerçekten seviyorsan,şimdi kendini bu uçurumdan atarsın. Attım gitti. Atmamak paradoks olurdu, hem sev hem de ispatlayama, olmaz! Paradoks sözcüğü benim en sevdiğim sözlerden bir tanesi. Eski yunancada dóxa sözcüğünden kaynaklanır ve aynı kökenli dógma sözcüğünün taşıdığı anlamı içerir. Düşünce-Ön yargı-İnanç demektir. Pára - karşı anlamına gelir.İki sözcük birleştiğinde paradoks ortaya çıkar. Paradoks yani kökleşmiş inanışlara aykırı olarak ileri sürülen düşünce.
171 
 Operayı ve "Karşıyaka"yı Sevmek"…  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Dışarıda deli bir yağmur, yeri göğü inletiyor. Üstelik televizyonda maç da var. Yani, hiç konser havası değil ama salon ağzına kadar hınca hınç dolu. Seyirci muhteşem bir konser olacağını önceden biliyor. Çünkü sanatçılar çok iyi. Gerçekten de öyle. Opera dünyasının en çok sevilen parçalarından seçilen bir program hazırlamışlar. Bir an kendimizi özel yılbaşı konserlerinden birinde hissediyoruz.
172 
 Şiir Sarhoşluğu1  (düşge su)

Dalıp gittiğin o deniz ve soluk bir kaldırım izi gibidir geçmişin ellerinden kurtulan sis.
173 
 Gönül Sahnesi  (Mustafa Kemal İzgi)

Şiirle müzik arasındaki bağlantıları anlattığım bir yazım.
174 
 Yazar Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı  (M.NİHAT MALKOÇ)

İnsanlar bazı zamanlarda,özellikle efkâr saatlerinde büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde bulunurlar.Bu vakitlerde içi içine sığmaz sözkonusu kişinin…Yanında birisi varsa onunla paylaşır yoğunlaşan duygularını!..
175 
 "Öteki Halim"  (Emre Öksüzel)

Şimdiye kadar yaşamımda izlemeye fazla vakit ayıramadığım , ne kadar sever gibi olsam da gerçek bir sanat ögesi kategorisine koyup hak ettiği ilgiyi göstermediğim , benim için hep  “öteki” olan tiyatroyu “öteki tiyatro” da izlemeye karar verdim bu sefer. “Erkeklik Halleri” adlı oyunu cazip kılan öncelikle konusuydu. Tanıtım broşüründeki ; küfür düzeyinin duyma bozukluğuna yol açabileceği uyarısı daha oyunu izlemeden beni düşünmeye sevk etmişti erkeklik hallerimiz hakkında. Üçüncü tekil olarak kendimi izleme fırsatını kaçırmamak için bir apartmanın bodrum katındaki sahnede yerimi aldım.
176 
 Kitaplar  (Oyhan Hasan BILDIRKİ)

Çocukluğumu düşünüyorum. Gökyüzü, sanki çevremi kuşatan, saran dağların başıyla birleşir gibiydi. Küçük dünyamın belki mutlu, fakat bilgiden uzak bir insanıydım. Benim için dağların ötesi yoktu.
177 
 Taşlaşarock  (ATEŞce)

Taşlaşan Kalplerimizden Gelen Sesler
178 
 Kalem ve Kelam  (İbrahim Kilik)

Yazının icadıyla başlayan bir serüven onlarınki. Kalemin gücü, kelamın gücüyle birleşince, kılıcı alt etmiş. Kadim devirlerden beri, söz sultanlarının, cihan sultanlarına galebe çalması da buna bağlı bir durum olsa gerek. Avazenin cihana salınmasıyla kubbede bir hoş seda bırakması da kelamın söyleniş biçimine bağlı, üslup ve tarz meselesi. Sözün uçup yazının kalması da kalemin ve kelamın birlikteliğini güçlendiren unsur.
179 
 Geri Dön  (osman demircan)

Sen hiç o şarkıyı dinledin mi peki? Hani Sezen Aksu, " Geri Dön " diyordu. Seni hatırladığım o şarkının her notasında kalbim narkoz yemiş bir bedenin içindeydi sanki. Hatıran neşter gibi bedenimi keserken, sana sardığım kollarım kayıtsızca yanlarıma düşüyordu. Senin yokluğun beni böyle kolsuz kanatsız bırakırken, kimbilir sen kimin yanında kelebeğe dönüşüyordun.
180 
 Şairlerin Önünde Protokol Çizgileri Yoktur!  (Cafer ŞAHİN)

Şairlerin toplum nezdindeki önemini ve zaman içinde layık görüldükleri olumlu ve olumsuz muameleleri işlemeye çalıştım...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaşar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûşa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Şiir
Yûşa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.