..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi başka. -Orhan Veli
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Dönüşüm//
ergun tekkalmış
Şiir > Bireysel

güneşte pırıl pırıl saçları rengârenk korktu sizden bekleye bekleye yer altında bir treni ağırdı saçları...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Sanat
141 
 Sanatın Kalbine… Bıçak ve Kan…  (Jack Araz)

Kalbin derinlerine saplanır bu bıçak...Kanlar damlamaya başlar yavaş yavaş...Yerler kan olur...Zemindeki saf beyazlığın yerini kanın kırmızısı alır...Kan kurudukça çıkması zorlaşır... İşte sanatın kalbine saplanan bıçakta böyle döktü kanı yere ve sanatın beyazı kırmızıya dönüştü...
142 
 Şiir ve Toplumumuz  (Rıfkı Kaymaz)

Şiirin toplumumuzdaki yeri
143 
 Şiir Dili  (Coşkun Karabulut)

"Bir eserin, bütün insanlık için yararlı olması için, iyi ve kötüyü ayırması, güzel ve anlaşılır olması gerekmektedir. Sanat ancak, belli bir sınıf için değil, büyük kitleler için yarar sağladığı zaman sözü edilebilir bir değere ulaşır.
144 
 Su Güzeli  (İbrahim Kilik)

Ebru,ebruli gülüşlerin suda renk olup kâğıda yansımasıdır. Ebru, her haresi, her kıvrımı güzelliğe aşina ve aşiyan olan bir iklim. Bazen bir elifin dik duruşu, bazen bir vavın kul oluşudur ebru.
145 
 Yazmak...  (Şevket Başıbüyük)

"Yazmasaydım deli olurdum" dememiş miydi Sait Faik Abasıyanık… Yazmak… Ah yazmak! Mütemadiyen yazmak…
146 
 Balık Etli Kadınların Sıfır Beden Ruhları  (Sönmez Korkmaz)

Bir sanat adamıydı.Sanat yapmak erkeklerin işidir,derdi.Kadınlar taklitten ileri geçemez diye eklerdi.
147 
 Ak Kağıt  (M. Asar)

Ey sevgili ak kağıt, sen yazıyla birlikte, insanoğlunun en güzel en yüce buluşlarından birisin. Sensiz ne tarih, edebiyat ne de ben olurdum. Sen, benim ömrümün sırdaşı, şair yanımın en vazgeçilmez yoldaşı ve yaşamımın tanığısın. Ve sen tanrılar kadar sabırlı, melekler kadar temiz ve bakirsin
148 
 Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi  (Şevket Başıbüyük)

Fethi Gemuhluoğlu ki; nice fikir insanımızı yetiştiren bir gönül eri… Onun adına, Malatya’mızda lise düzeyinde eğitim gören ve şiir, deneme, öykü, çizgi alanlarında yetenekli öğrencileri yetiştirmek/yetiştirebilmek bir başka onur verici… Proje tamamlanmış ve bitmiş durumda… Yanılmadıysam; 17 Haziran’da da Arapgir’de bahse konu projenin ödül töreni yapılacaktır.
149 
 Kadın Bağı  (Sarahatun)

Dokuz aya varmadan bir hüzün doğacak. Kimse bilmiyor. Bebeğe değil, karna değil;döle hiç değil, kromozom üleşmemiş bir uzaklığa aşerdi(ler) senelerce. Birinin karnı acıya, diğerinin uzaklığa durup durdu; yürüyerek...
150 
 Edebiyat Dünyasımdan Haberler - Yeni Kitaplar  (Ali Gündüz)

Evlerde Niye Kitaplık Yok, Yalçıntaş, Yazıcıoğlu, Şairler, Yeni Kitaplar ve Edebiyat Haberleri. Edebiyat Dünyası 213 - Tarih: 05.04.2009. Edebiyatı, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin.
151 
 Şiir...  (ömer akşahan)

Şiir; şairi affeder, kendini ise asla...
152 
 Şiir Evini Okura Kapamak...  (M.NİHAT MALKOÇ)

İmge, şiirde derinliği sağlayan unsurların başında gelir. Fakat imgede de aşırılığa kaçılmamalıdır. Günümüzde bu işin de suyunu çıkaranlar az değildir. Günümüz şairleri öyle imgeler kuruyorlar ki bu durum şahsen o imgelerin şairin zihninde de bir karşılığı olmadıkları kanaatine götürüyor beni. “Ben söyledim, sen nasıl anlamlandırırsan anlamlandır” demek gibi bir şey bu… Fakat bu imgelerin ayakları havada kalıyor; bir süre sonra da baş aşağı düşüyorlar. İmgeler, şairle okur arasında köprüler kuracakken uçurumlar oluşturuyor.
153 
 Şiir Yazmak Kolay Değil Şair Olmak Göz İster  (Coşkun Karabulut)

Evet şair, herkesin göremediğini gören, bunu da şiirlerinde gösteren bir sezgi ustasıdır. Görmek derken sadece gözle görmek anlamında almıyorum elbette. Duymak , bilmek, sezinlemek, fark etmek. Bunların hepsi ve belki de daha çok şey.
154 
 Yolcu Dergisi Üzerine...  (M.NİHAT MALKOÇ)

Türkiye’de üniversiteler, eğitim kurumları, kamu ve özel kuruluşlar ile özel kişiler tarafından yayımlanan çok sayıda dergi bulunmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre ülkemizde halen 2500 civarında dergi ve gazete yayımlanmaktadır. Bu rakamın içine yerel gazete ve dergiler, süreli sektörel yayınlar da girmektedir. Bu çok büyük bir rakamdır. Bu alanda dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz. Bu yayın organları günlük, haftalık, on beş günlük, aylık, iki aylık, üç aylık ve altı aylık periyotlarda yayın yapmaktadır. 1849’da yayımlanan Vakayi-i Tıbbiye isimli bir sağlık dergisi olduğunu biliyoruz. O günden bugüne kadar nice dergiler gelip geçmiştir yayın dünyasından. 1831-1993 yılları arasında 2525 gazete ve derginin yayımlandığı saptanmıştır. Bu rakama birçok yayın daha eklenmiştir.
155 
 Dünyanın En Gamlı En Neşesiz Sanatçısı  (kemal düz)

19.yüzyıl tiyatrosunun, yanılsamacı tiyatronun olduğu kadar burjuva eleştirel gerçekçi tiyatrosunun da temcilcileridendir. modernist ve avangarde tiyatronun 'babası' isveç'li oyun yazarı, şair, ve romancıdır.
156 
 Gibi Kar  (ferkul)

bir günlük denemesi
157 
 Cup Cup'larım  (v.g.)

cup cuplarıma işeyen eşektir
158 
 Şiir Olan ve Olmayan  (Coşkun Karabulut)

Nerede güzel bir şey olmuşsa hemen şiire benzetilir ve "şiir gibi" denir. Gibisi bile güzel olan şiirlere baktığımda, şiir diye yazılan bu kadar şeyin neden güzel olmadığına şaşar kalırım. Güzel olan her şey "şiir gibi", ancak şiir diye yazılanların güzel olmakla uzaktan yakından ilgisi yok.
159 
 Ruh Hırsızı Ebru Ustası  (Nükhet Everi)

İşte tam da bu noktada Hüsnü Şenlendirici’nin müziğini ebru sanatına benzetebiliriz. Müthiş bir kültürler buluşması ve bunu da kendisi müthiş bir şekilde iç içe geçiriyor. Yadırganır normalde böyle şeyler, ama onun nefesinde, ruhunda bu tam bir uyuma, harika bir akışkanlığa ulaşıyor.
160 
 Sanat ve Ruh  (Dervişe Güneyyeli Kutlu)

Sanat deyince aklıma ruh gelir. Dünyaya ruhla, dolu dolu bakabilmek, kimsenin fark etmediği güzel ve çirkin ayrıntıları görebilmek, daha kolay incinebilmek, bu nedenle daha kolay başkaldırabilmek...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaşar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûşa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Şiir
Yûşa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.