..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Sanat ve Sanatçılar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Sonra Bir Gün
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

Bir varmış, iki yokmuş, üç varmış dört yokmuş, beşin bu işler ile hiç alakası yokmuş, beş o sırada senelik izindeymiş. Develer tellal, pireler berber iken, yavru pireler berber çırağı iken, hem develerin tellallığına hem pirelerin berberliğine, hem de yavru pirelerin berber çıraklığına itiraz çokmuş. İtiraz çoksa da hem develer, hem pireler, hem de yavru pireler hiç mi hiç umursamamışlar bunu. Masal bu ya, adı üstünde işte masal, sen de oku bakalı

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
101 
 Bir Sait Faik Güzellemesi : Semaver Kumpanya  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Bir ömür kadar uzun, bir nefes alıp verme süresi kadar anlık bir bakış. Tek bir kaçamak bakışa kaç öykü sığar? Hangi hayatlar gelip geçti bu gri sarıya dönmüş siyah beyaz fotoğrafta. Zamanın yıkıcı etkisine karşı kaç hikaye sessizce takılı kalır o yarısı yenmiş tırtıklarda. Silkelesen kaç umut, kaça neşe, kaç hayal dökülür bu fotoğraftan? Kulağımı dayasam repliklerin fısıltılarını duyar mıyım? Sanki kadının dudakları oynar gibi, sol köşedeki adamın gözlerindeki parıltılar. Hani dile geldi gelecek derken…
102 
 Rus Soylusu Nikolai Starvogin,"in ve Rum Teo"nun Hikayesi...  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Ahhhhhhh! Daha fazla tutamadığım soluğumu bir nefeste geri vermiştim. Sanki çok derinlere dalmışım da vurgun yememek için yüzeye çıkmaya çabalayan ama bir yandan da acele etmek istemeyen balık adamlar gibi hissediyordum kendimi. Karşımdaki adam bir yandan
103 
 "Bana William Deyin" Diyor Oscar : Zafer Diper  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Bugün “iyi bir tiyatro” varsa, bunu gizli kalmış Oscar’lara borçluyuz. Onların tiyatro aşkına. Hayatlarını gözlerini kırpmadan tiyatroya adayışlarına. O adayıştaki dürüstlüğe ve cesarete. Oscar’ların hatırına tiyatro yapmak. İnadına tiyatro yapmak. Hele de günümüz koşullarında. Üstelik kaliteli ve “iyi tiyatro” yapmak.
104 
 Denemekten Korkmayan Bir Yazı İnsanı: Enis Batur  (Hulusi Geçgel)

Üretken bir yazı insanı olarak Enis Batur üzerine bir deneme
105 
 Karanlık İşler  (Hakan Yozcu)

Sıkıntılar, yokluklar, çaresizlikler... Salon yok, kadro dar, bütçe yetersiz... Böyle şartlarda çalışmak gerçekten zor. Zordan da öte. Mucizevi bir şey. Fakat ne olursa olsun parmağımızın arkasına saklanmadık
106 
 Adnan Menderes Döneminde Türk Musıkîsi  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

1950-1960 arası DP iktidarı döneminde yürütülen müzik politikaları içinde geleneksel türk müziğinin yeri...
107 
 "Cazca" Konuşmalar : Maffy Falay  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

İnceltilmiş beğeniler dediğimiz türden süslemelere sapmadan, ruhlar odasından gelirken cebine koyduğu bir parça “yeni doğan tazeliğini” orada unutmuş gibi çalıyor. Azar azar cebinden çıkardığı çocuk ruhların kahkahalarından kalan kırıntıları yavaş yavaş bize doğru üflüyor. Üzerimize bir temizlik hissi çöküyor, bir hafiflik hissi. Adını koyamadığımız bir iç huzuru. Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin kirletemeyeceğinden emin olduğumuz özel bir paylaşım sunuyor bize. Muhtemelen Peter Pan’ın “var olmayan ülkesinden” aşırdığı “peri tozunu” da kullanıyor olabilir. Belki hafiflik hissi bundandır.
108 
 Şair Sabahattin Alinin Hapishane Hayatı  (suat engin yılmz)

ŞAİR BİR HALK ADAMI sSABAHATTİN ALİNİN HAPİSHANE HAYATI
109 
 Yüz Görümlüğü  (Hakan Yozcu)

Şair Murat Arıcı’nın duygu dünyasından inci taneleri gibi dökülen, sevgisini, mutluluğunu, coşkusunu dile getiren şiirler. Büyük bir pınardan akan coşkun su gibi kaleminden dökülen büyülü dizeler “Yüz Görümlüğü” YÜZ GÖRÜMLÜĞÜ Vuslata beş kala titreyen eller, Geline takarmış yüz görümlüğü. Yoksa ses vermezmiş şakıyan diller, İnadı yıkarmış yüz görümlüğü.
110 
 İzmir Liseler Arası Tiyatro Festivali  (Ulaş Tuzak)

17 Mayıs 2010 Pazartesi, 14:00 te açılışının yapılacağı ve 27 Mayıs 2010 Perşembe gününe kadar devam edecek olan İzmir Liseler arası Tiyatro Festivali Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Güzelyalı Kültür Merkezi ve Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi 'nde sergilenecek oyunlarla gerçekleşecek..
111 
 Alaturka Musıkiyi Ayağa Kaldıran Adam  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

Geleneksel Musıkîmizin İmparatorluk' tan Cumhuriyet' e aktarılmasında önemli bir misyon yüklenen Münir Nureddin Selçuk' un hayatına ilişkin bir inceleme...
112 
 12 Mart 1971 Muhtırası İle Başlatılan Hareketler Sadece Demokrasiye Değil Öz Mûsıkîmize de Yönelik Despotik Bir Yok Etme Amaçlı Müdahale Dönemidir…  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

12 Mart Muhtırasının Geleneksel Mûsıkîmize etkisi...
113 
 İyi Günde, Kötü Günde, Sonsuza Dek Hep Birlikte : Ali Poyrazoğlu  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Bu bir oyun değildir. Bu bir pipo değildir. Bu bir elma değildir. Aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Aslını görmek için lütfen resmin arkasına bakınız. Sahnede kalın kartondan yapılmış bir kadın ve bir erkek maketi. Ama yüzleri yok. Hayal gücünüzü çalıştırın. Siz tasarlayın. Yani oyun öncesinde,aklımızı çalıştırıp beyin jimnastiği yapmanın hiç birimize zararı olmaz değil mi? Hem belki oyuna hazırlık süreci de oyunun bir parçasıdır. Kim bilebilir? Emin olmak için lütfen resmin arkasına bakınız.
114 
 Cardenio : Shakespeare"in Önce Unutulan ve Sonra Tekrar Hatırlanan Eseri  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Cardenio’nun kaderinde hep “unutulmak” sonra “yeniden hatırlanmak” ve “yeniden unutulmak” var. İlk defa, Shakespeare’in imzasıyla 1824 yılında basılan oyun, sonraları unutuluyor. Oyun uzun bir kış uykusundan sonra tekrar hatırlanıyor. Sırasıyla, 1875, 1892, 1910, 1978 ve 1994 yıllarında tekrar basılıyor. Bu sefer artık “unutulmamak üzere”, Türkçe basımıyla birlikte tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.
115 
 Şakayla Karışık Sadri Alışık  (Serdar YILDIRIM)

[[K]]İSTANBUL HASTASI[[/K]] Ben mi İstanbul romansa eğer Bir sayfasıyım Gemi ise Tek tayfasıyım Şiir gece Deniz martı Şarkı ışık mevsim mehtap İstanbul hastasıyım Ben onun Son sayfasıyım
116 
 Gülmekten Öldüren Terör…  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Dünyanın hiçbir oyununda, vahşete ve teröre bu kadar çok gülünmemiştir. Ve hiçbir oyunda bu kadar çok insan ve bu kadar çok kedi katledilmemiştir. Kan gövdeyi götürürken biz seyirciler, cehennem zebanileri gibi kahkahadan kırılıyoruz.
117 
 Japon Otome Bunraku Tiyatrosunun Yaşayan Beş Ustasından Biri : Masaya Kiritake  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Dünya kukla tiyatrosu örnekleri arasında en önemlilerinden biri kuşkusuz Japon Kukla Tiyatrosu ve Otome Bunraku Tiyatro geleneğinin temsilcisi olan Masaya Kiritake. Dünyada yaşayan beş Kiritakeden biri olan Masaya Kiritake, İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelediği unutulmaz gösteri ile izleyenleri büyülüyor.
118 
 Soprano Laden İnce  (Hakan Yozcu)

Genç ve güzel bir sanatçı olan Laden İnce, özellikle şu son günlerde, adından, gerek ülkemizde ve gerekse Dünyanın birçok ülkesinde söz ettiriyor. Birçok ülkede konserler veriyor. Fransa, Almanya, Türkî Devletler gibi daha birçok ülkede sahne alıyor. 1986 yılında Lefkoşa’da dünyaya geldi. 7 yaşlarında müzik çalışmalarına başladı. Zehra Topçuoğlu ve Yıltan Birand’dan piyano dersleri aldı. Şarkı söylemeyi çok seven Laden İnce zaman içerisinde Yıltan Biran’dın dramatik sesinden çok etkilenerek operaya yöneldi.
119 
 Paris"te "Art En Capital 2010" da Beş Türk Ressamı : Biz de Varız!  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Anayasanın değiştirilmesi, türban, laiklik derken Türkiye, ağır gündemi ve uluslar arası platformda her gün yaşadığı olumsuzluklarla tarihinin en hassas döneminden geçiyor. Böyle bir ortamda, maalesef bir çok kişiye göre sanat “düşünülecek en son şey”. Tepki vermek. Karşı çıkmak. Hayata karşı duruşunu göstermek. Sanatçı olarak, “ben de varım!” diyebilmek. Bunu, sanatın evrensel diliyle yapabilmek.
120 
 "Bir Dilim Ekmek ve Kağıdın" Sebebi Hikmeti : Finn Campman  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Kağıt adam uyuyakaldığı vadide uyanır. Ne devler vardır, ne de kendisini izleyen kocaman bir göz. Sonra cebinde bir dilim ekmek bulur. Ekmeği bitmemiş miydi? Büyük hediye. Çünkü o artık “bir dilim ekmeğin kıymetini” bilmektedir. Kırıntıları dökmeden bir dilim ekmek yemenin, bir dilim ekmek “ikram etmenin” değerini öğrenmenin ne kadar büyük bir hediye olduğunu işte o an anlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kuzeyden Gelen Melek
Osman AKTAŞ
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Şiirin Şifresi Nasıl Çözülür?
Yûşa Irmak
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Iıı. Richard / Okan Bayülgen
Alp Şahin
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Fatma Girik
Cafer ŞAHİN
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Pavese’nin Yaşama Uğraşı
Yûşa Irmak
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
Hakan Yozcu
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Niçin Yazıyorsunuz?
Yûşa Irmak
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Justin Bıeber Nasıl Yürür
Ahmet Zeytinci
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Asıl Yetenek Kim
Ahmet Zeytinci
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar
Necip Fâzıl - Nâzım Hikmet
Salih Zeki Çavdaroğlu
İnceleme > Sanat ve Sanatçılar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.