..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Toplum > Yunus Emre Coşan




14 Şubat 2008
Mustafa Şahin ile Yeniden  
Yunus Emre Coşan
DağSes Gazetesi Yazıları


:BDDA:
Fırsat buldukça yarıyıl tatilinin tuzunu da tadını da çıkardık. Hafta sonunda da Ünidağ’ın olağan genel kurulunu gerçekleştirdik. Pırıl pırıl yeni yüzler vardı. Bunun haricinde aramızda olmak isteyip de olamayanlar, çalışanlar, henüz okulundan gelemeyenler ve okulu yeni başlayanlar… Bir sürü engele rağmen yüze yakın Ünidağlı ile cumartesi günü düğün gibi bir genel kurul geçirdik. Sınav telaşlarından yorgun düşenler, dostlarını özleyenler, kalbi yaralı olanlar için müthiş bir stres atma günü oldu. Bu sıcak ve neşeli ortamın oluşması adına İl Genel Meclis Üyemiz Şaban Fethi Yıldız ve Erkan Aydın başkanlığındaki Dağ-Der yönetiminin emeği çok büyük. Ünidağ’ın toplanma gerekçesi olağan genel kuruluydu ama kurula gelen Ünidağlılar Melodi düğün salonundan girdikten sonra sıcak bir ortamda karşılandılar. Mustafa Şahin oğlunu evlendiren babanın heyecanıyla karşıladı konuklarını yönetimdeki arkadaşları yüzlerdeki mutluluğu görebilmek adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadılar. Genel kurul rutin açılış konuşmaları ile başladı ama konuşan büyüklerimizin her harfi altın değerindeydi. Şaban Fethi Yıldız nükteli anılarıyla hoş dakikalar yaşattı. Belenörenli Küçük Efe Mehmet, büyük bir oyuncu olarak sahnedeki yerini aldı. Dağ Yöresi şiiri okuyan iki kardeşimiz vardı ki hiç sormayın. Özenirsiniz. Hâlâ etkisinden kurtulamadım. O yüzden anlatmayacağım. Geçmiş dönemlerde Ünidağ’a başkanlık edenlere plaketlerinin verildiği genel kurul, Ünidağ ve Dağ-Der yazılı 3. yıl pastasının kesilmesiyle devam etti. Yöresel sanatçımız Şuayip Salım, genel kurula katılan Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın’ı, Dağ-Der Gençlik Komisyonu Başkanı Mustafa Bay’ı, Dağ-Der Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Can’ı, İl Genel Meclis Üyesi Şaban Fethi Yıldız’ı ve Dağ-Der Onursal Başkanı Doç. Dr. Ali Kaya’yı oyuna davet etti. Oyunlarını oynayan yöneticilerimiz Ünidağlılara veda ettikten sonra sahneye öğrenciler çıktı. Öğrenciler yöresel oyunlarla, Harmandalıyla çiftetelli ile hem kendileri eğlendi, hem de izleyenleri eğlendirdiler. Zaten Ünidağ yönetimi genel kurulun bir araç olduğunu, maksatlarının Ünidağlılarla birlikte eğlenceli ve sıcak bir ortamda buluşmanın hedeflendiğini hep söylüyordu. Ancak böyle bir düğün havasını kimse beklemiyordu. Sözün kısası, bir düğün aradan çıkabilirdi. Kimsenin aklına gelmedi herhalde…

Akçader

Genel kuruldan sonra kafa dinlemek için dostlarla Akçader’de vakit geçirdik. Satrancı, masa tenisi ve yöresel dekoru ile çok hoş bir ortam. Keles Akçapınar Köyü Derneği gençler için iyi bir yer hazırlamış. Şimdiye kadar burayı görmediğime muzdarip oldum. Sonraki yazılarımdan birinde, ömür vefa ederse Akçader’den de bahsetmek istiyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın toplum kümesinde bulunan diğer yazıları...
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
Arabası Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalı?
Kampus Kent Keles
İrfan Başkan'ın Eğitim Işığı
3 Başkanla Baş Başa
Rafting Hep Aklımızdaydı
Dağdan İnene İş Var!
Demirel'den Selam Var
Danışık'tan Dip Notlar

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Jandarma Ne İşe Yarar?
ve Kozalak...
Bursa'yı Sevmek Bursa'yı Bilmek Midir?
Sadağ Kanyonu
Kanas - Der'den Anlamlı Kutlama
Rektör Umut Verdi
Kepler Düş'erken
Şenlikler, Hayırlar, Bizler
Kpss Gençliği
Dağ'ın Asfaltsız Yolları

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dedeme [Şiir]
Beşinci Yalnızlık [Şiir]
Şişe Kıran Kız [Şiir]
Geleceğe Mektup Yazmak [Eleştiri]
İnsanı Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleştiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleştiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleştiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleştiri]
İşgüzar Öğretmen [Eleştiri]


Yunus Emre Coşan kimdir?

Hayatın öğrenciliği, öğremciliğin bir hayat olması asıl hayata karşı bir bakış. . hayatın biteceği yerden hayata başlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan İzmir'e kıvrılarak ettiğim yolculukların tadı yok 3-5 şeritli yollarda. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Nazım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akın


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Yunus Emre Coşan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.