..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aşk > Cafer ŞAHİN




16 Ekim 2007
Gül Arama ki Hazan Mevsimidir Gayrı  
Gül Arama ki Hazan mevsimidir gayrı

Cafer ŞAHİN


Sonbahar mevsimiyle ilgili düşüncelerim...


:BCAD:
Hey gidi güzelim yaz günleri! Nasıl da hiç sezdirmeden çekildiniz ortalıktan ve bizi yeniden bir hazanla baş başa bıraktınız!

Hep böyleyimdir, Ekim ayına vasıl olur olmaz garip bir sonbahar hüznü sarar beni…Nedenini sormayın bilemem ve anlatamam işte…

Nasıl Şairsin sonbahar sevilmez mi hiç diyebilirsiniz belki haklı olarak

Bazı Şairler Eylül’ü sever bir gerçektir vakıadır.Hatta bazıları tutku derecesinde 12 ayın içerisinde sadece Onu sever delicesine Eylül’ü bekler sabırsızca özlemle…

O kategorideki dostlar affetsinler beni, sevemiyorum sevemedim işte Eylül’ü elimde değil hatta sevmek şöyle dursun yaz mevsiminin o uzun ve şirin günlerini en çok makaslayıp kırpan ay o olduğu için kızdığımı,buğzettğimi bile söyleyebilirim Eylül’e dair…


Sadece bir kadın adı olarak sevdiğimi söyleyebilirim Eylül hakkında hem de pek ziyadesiyle sevip önemsediğimi..

Bakın bunu da yanlışa yormayın lütfen Eylül adlı bir kimseyi de sevmişliğim vaki olmamıştır hem Vallahi hem Billahi…

Sadece ağzıma aldığımda veya başkalarından duyduğumda dimağımda, yüreğimde tarif edilemez bir haz bırakan hoş ve enteresan bir kadın ismidir Eylül…

Tıpkı hemen hemen yarım düzine kadar olan ve yüreğimi arştan gelen bir ses kadar titreten ve beni bambaşka alemlere ve mecralara sürükleyen öteki kadın isimleri gibi…

Öteki kadın adları derken kastettiğim, Leyla, Aslı, Zeynep, Arzu, Serap, Elif gibi bin yıldır Anadolu’da kutsal birer aşk sancağı gibi dalgalanan nadide kadın isimleri…

Bunlara Reyhan, Kezban, ve Sevda gibi çok revaçta olan isimleri de ilave edebiliriz haddizatında.

‘Dağlar kızı Reyhan’ ezgisini duyup da azıcık duygusallıktan nasibi olan hangi insanın gözleri ıslanmaz ve yüreği titremez?

Bir isimler araştırması okumuştum, 70’li yıllarda yaygın olan bütün önemli isimler günümüzde başka yeni ve ruhsuz anlamsız isimlerle yer değiştirmiş, en çok üzüldüğüm de O dünyalar tatlısı Zeynep adının tahtına Merve, Büşra, Şeyda gibi zamane isimleri oturmuş, işbu sebepten ben de bu saydığım isimleri bir türlü özümseyemiyor, benimseyemiyor ve haliyle sevmiyorum!

Her neyse konumuz isimler ve onları irdelemek değil zaten.Laf lafı açıyor meselesi var ya hani işte o vaziyet…

Yazdığım yazıların önceden planladığım bir kurgusu ve altyapısı olmadığı için inanın ben de hangi mecraya akacağını akarsa nereye sürükleneceğini ve taşacağını bilmiyorum bir oturuşta bir solukta yazıp işin içinden çıkıyorum işte…

Yazılarımın finaline gelince de bakıyorum uzun ve sıkıcı olmaya başlamışsa şayet siz kıymetli okuyucularımı daha fazla yormamak ve bıktırmamak için kısa kesmeye çalışıyorum ve o anda bulabilirsem etkili ve ilginç bir cümleyle bağlıyorum

Tıpkı nasıl bir çalışma olduğunu benim de sizler gibi sonradan anlayacağım bu yazı gibi…

Mutlu kalın…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sevgi ve aşk kümesinde bulunan diğer yazıları...
Seninle Sonu Gelmeyen Duruşmalarımız Olsa

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Höyüğün Arkası
Saman Alevi Şiirler
Ba" de Harab Ul Afra
'Kağıt Bebekler Kraliçesi'nin Hazim Sonu ve Bugünkü Ünlülerin Benzer Halleri
Selamün Aleykürt
Hayat ve Mazi
Kızların Cep Telefonlarını Toplatalım
Barış Manço'yu Anarken
'Prim Ödülü' de Verebilir Misin Ey Devlet Baba?
Benim Asgari Ücretlim İşini Bilir

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Kafa Kağıdı [Şiir]
Aşk Serenadı [Şiir]
Benimle [Şiir]
Ayasofya Açılacak [Şiir]
Cunta Dede [Şiir]
Gandi Kemal [Şiir]
Deli Kıza Serenat [Şiir]
Gurbet Biter [Şiir]
Ağır Aşklar [Şiir]
Geri Dönmek [Şiir]


Cafer ŞAHİN kimdir?

Dünyaya edebi ışıltılar saçmak için gelen biri olmak harikulade bir duygu,söz saltanatının sultanı olmak,mülk saltanatının sultanı olmaktan daha üstün ve muteberdir ŞAİR-YAZAR CAFER ŞAHİN Malatya'nın yetiştirdiği en önemli Şair ve Yazarlardan biri olarak kabul edilen Cafer ŞAHİN, Hekimhan ilçesinin Kurşunlu Beldesine bağlı Güçlü(Eski adı Zahmettn)Köyünde doğdu. . . İlköğrenimini köyünde tamamlayan Şahin, daha sonra Malatya İmam-Hatip Lisesine devam etti ve bu okuldan mezun oldu. Kazandığı Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümüne devam etmek yerine, kendisini tez zamanda büsbütün sanata adamak yolunu seçti. . . Genellikle serbest vezin tarzında şiirler yazan ve şiirleri usta işi eserler olarak nitelenen Cafer ŞAHİN, az olmakla beraber kafiyeli şiirler de kaleme almış ve bu tarz şiirlerde de başarısını kanıtlamıştır. . . Şiirlerini GÖLGEMLE SÖYLEŞİ ve NE BİLİYORSAN ANLAT adlı şiir kitaplarında toplayan Şair, bunun yanısıra Deneme, Hikaye ve senaryo çalışmalarında da bulunmuş ve bu çalışmalarını şimdilik sanal ortamda pek çok sanat ve edebiyat sitelerinde yayımlamıştır. . . 2001 yılında ilk defa katıldığı bir Makale Yarışmasında Türkiye İkinciliği derecesiyle çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Edebiyat dünyasına "YÜREĞİMİ İYİ SAKLA" adlı şiiri gibi, sevilmenin de ötesinde bütün Türkiye'de adeta birer marka olmuş şiirler kazandıran Yazarın iki adet yayımlanmış, biri Şiir, biri de deneme olmak üzere basıma hazır iki kitabı bulunmaktadır. . . çeviri Cafer Sahin MALATYA CURRENT AUTHOR POET POET-WRITER CAFER ŞAHİN Malatya is known as one of the authors raised the most important poet and Cafer Sahin, Hekimhan spot in the town of Lead Strong (Zahmettn old name) was born in the village of . . . Falcon completed primary education in the village, then continued in Malatya Imam-Preacher High School and graduated from this school was. Rather than to continue winning the Open Education Faculty of Economics Department, chose to devote himself to art . . . Generally, the thesis also entirely free-verse poems written in the style and ingenious works of poetry known as Cafer Sahin, at least, although had written poems and rhyme in poetry of this kind of success has proved . . . NARRATIVE INTERVIEW and what I know my shadow's poems by the poet gathers books of poetry, as well as the trial, the story and screenplay, and this work is found in the studies of art and literature of many sites published in a virtual environment . . . Article Competition for the first time in 2001 with the participation of Turkey has achieved a significant degree of second place. Letters to the world "GOOD SAVE my heart" as his poem, almost a brand in Turkey was to be loved beyond all winning author of two published poems, one poem, one of which has two books ready for printing, including the trial . . .

Etkilendiği Yazarlar:
Divan Edebiyatı şairleri,Cumhuriyet dönemi şairlerinden,Necip Fazıl,Cahit Külebi,Attila İlhan vs.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Cafer ŞAHİN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.