..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanık insanları işe aldığın zaman, senin onlardan daha uyanık olduğunu kanıtlamış oluyorsun. -R. H. Grant
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler > Hakan Yozcu




8 Nisan 2014
Yasakçı Zihniyet Ne Kadar Doğru?  
Hakan Yozcu
Türkiye’de seçim dönemi yaklaşınca herkes, siyasi düşüncelerini de bu sitelerde paylaşmaya başladı. Olumlu ya da olumsuz. Herkes bir şeyler söyledi. Bana göre bu gayet normal, gayet doğru ve güzel bir yaklaşım tarzı. Herkesin bunu hoş karşılamasını beklerdim. Oysa ilk tepki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Ve “İnsanımızı bir Twitter’a, bir facebook’a yedirmeyiz” dedi. Akabinde Twitter Türkiye’de yasaklandı.


:AJHA:

Çağımızın en önemli buluşlarından biri de şüphesiz internet olmuştur insanlık için.
Bir tıkla uzaklık kavramı, bilinmemezlik kavramı kalktı ortadan. Bilgiye ulaşma, aradığın bir konuya erişmek veya bir dostla buluşmak, konuşmak, sohbet etmek o kadar kolay oldu ki...
Bu gün internet, amacı doğrultusunda kullanıldığı sürece insanlık için çok faydalı bir buluş. “Yok, yok” burada. Tabii bunu kötü amaçlı olarak kullanan kişiler de var. Çıkarı için kullanan, haksız kazanç elde etmek için kullanan, sapık düşüncelerinin hayata geçmesi için kullananlar, hırsızlık için kullananlar, yanlış bilgi verip insanları aldatmak için kullananlar, ve bunlar gibi bir çok olumsuzluklar için kullananlar var...
Bunları kast etmiyoruz. Bu şekilde kullanmaktansa hiç kullanmamak daha iyidir düşüncesini taşıyoruz.
İnternet günümüzde insanları bir araya getirip birlik ve beraberliği de sağlayabiliyor ama bunun yanında olumsuz eylemlerin de meydana gelmesine fırsat verebiliyor.
Daha geçen yıl, Türkiye’de Gezi Olayları yaşanmıştı. Ve herkeste genel kanaat “Facebook’un gücü” olarak nitelendirilmişti bu olaylar.
Tabii Twitter da bundan geri kalmadı. Twitter da internette kullanılan bir sosyal ağ sitesi. Burada da insanlar birbirleriyle tanışıyor, konuşuyor, sohbet ediyor ve fikirlerini, resimlerini paylaşıyor.
Bu anlamda bana göre çok faydalı siteler bunlar... Ben de fırsat buldukça bu sitelere giriyor, düşüncelerimi, yapacak olduğum etkinliklerimi paylaşıyorum. Duyurularımı yapabiliyorum. Bunlardan öte diğer arkadaşların düşüncelerini, paylaşımlarını öğrenebiliyorum. Ve inanınız, o kadar çok bilgiler ediniyorum ki anlatamam. Hem bilgi hazinem genişliyor, hem de Dünyada olup biten her şeyi anında öğreniyorum.
Çünkü bu siteler sayesinde hızlı bir şekilde iletişim kurabiliyorum. Ve herkes de böyle. Benim gibi...
Türkiye’de seçim dönemi yaklaşınca herkes, siyasi düşüncelerini de bu sitelerde paylaşmaya başladı. Olumlu ya da olumsuz. Herkes bir şeyler söyledi. Bana göre bu gayet normal, gayet doğru ve güzel bir yaklaşım tarzı. Herkesin bunu hoş karşılamasını beklerdim. Oysa ilk tepki Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Ve “İnsanımızı bir Twitter’a, bir facebook’a yedirmeyiz” dedi. Akabinde Twitter Türkiye’de yasaklandı.
İşte yanlış olan nokta burasıydı: “Yasakçı zihniyet.” Her ne olursa olsun yasakçı zihniyete karşıyım. Çünkü demokratik bulmuyorum. İnsanlar, duygu ve düşüncelerini her türlü ortamda rahatça ve özgürce söyleyebilmeli. Atalarımız “Akıl akıldan üstündür” derler. Her düşünceye katılmak zorunda değilsiniz. Beğendiğinizi veya doğru bulduğunuzu alırsınız. Onu benimsersiniz. Kendinize ona göre bir yön çizersiniz. Beğenmediğiniz düşüncelere ise saygı duyar, sadece ona güler geçersiniz.
Bana göre Twitter’ın yasak edilmesi hiç de doğru değildi. Peki madem öyle Facebook neden kapatılamadı? Neden onu kapatmaya güçler yetmedi? Bu hareket çifte standart olmadı mı?
2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda “Twitter.com” internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbirinin, Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırıldığı belirtildi.
Açıklamada, gerekli teknik düzenlemelerin ardından Twitter’ın Türkiye’de kullanıma açılacağı kaydedildi
Yargıya güvenimiz her yerde tamdır. Hukuk devleti olduğumuz için yargıya inanıyoruz.
Ama burada şu soruyu da sormadan edemiyoruz. Neden seçim sonrası bu yasak kalkıyor? Önce kalksa daha demokratik, daha adil olmaz mıydı?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın politik olaylar ve görüşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bu Halk Darbe İstemiyor
eğitim Yaz Boz Tahtası Değildir
"Kıbrıslılık" Üzerine
Sayın Bahçeli’nin Tarihi Hatası
süleyman Demirel’in Ardından
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marşını Bilmeyenler İçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doğurur
Yeni Bir Oluşum Mu?
Dedikodu Olmasa

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sessizliğin Hikayesi Üzrine
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Bir Bahar Bekliyorum Üzerine
Her Şey Gülüşünde Saklı
İnciraltı Şairleri
Denizli Türk Dünyası Şairleri Buluşmasının Ardından
Cevahir Caşgir’den "100süz Şiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romanı
Boyacı’ya Büyük İlgi

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Acı Ektim [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]
Helallik İstiyorum [Şiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.