..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalınamayanı anlatıyor. -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Yazarlar ve Yapıtlar > M.NİHAT MALKOÇ




21 Kasım 2010
"Gülün Vedası" Yahut Bahattin Yıldız'ın Şahadeti  
M.NİHAT MALKOÇ
Ölüm meleği bazen bir beyaz kelebeğe dönüşüp konar can çiçeğinin taç yapraklarına. Şirin görünür son demlerini yaşayan faniye. Hakk dostları onu hoşbeş edip karşılar kapı eşiğinde. Çünkü sonsuzluğa götürür yolcularını gül yüzlü süvari… Ölüm ölür ölünce…


:BFHD:

M.NİHAT MALKOÇ

     Ölüm meleği bazen bir beyaz kelebeğe dönüşüp konar can çiçeğinin taç yapraklarına. Şirin görünür son demlerini yaşayan faniye. Hakk dostları onu hoşbeş edip karşılar kapı eşiğinde. Çünkü sonsuzluğa götürür yolcularını gül yüzlü süvari… Ölüm ölür ölünce…

“İnna lillahi ve inna ileyhi raciun… Biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde elbette O’na döneceğiz” ayeti bir kez daha tecelli etti hayatımızda. Bir mümin kalp sustu Hakk’ın emriyle… Fakat o kalp sonsuzluk âleminde atmaya devam edecek… Yazar Bahattin Yıldız’dan bahsediyorum dostlar… Ehli irfan, ehli İslam, bir Hakk ve hakikat dostundan…

Afganistan’da düşen uçakta İHH gönüllüsü olarak bulunuyordu Bahattin Yıldız… Miami’ye giden uçakta değildi çok şükür… Afgan yetimlerine el uzatmaktı gayesi… İnsanlara hizmette sınır tanımayan bir yürek vardı onda. Onun, peşinden koştuğu hak ve hakikat davası vardı. “Bir ömrü nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle de dirilirsiniz!” demiş Fahr-i Kâinat Efendimiz… O da mümince yaşadı ve Allahüalem, şehit olarak göçtü dâr-ı bekaya…. Zira Allah yoluna adanmış örnek bir hayattı onunkisi…

Taviz vermeyen, dik ve diri duran bir mücahitti Yıldız… Gerçekten de karanlıkları aydınlatan bir Yıldız’dı O… “ Dinin güzelliği” anlamına geliyordu “Bahaddin”.. Bu yönüyle ismiyle müsemma bir insandı. Zira inandığı ve bir dava olarak sırtladığı din olan İslamiyet’in bütün güzelliklerini barındırıyordu kendinde. O; direnişin öncülerindendi, kendini Allah yoluna adamıştı, bu yolda verdi son nefesini… O, mümince yaşadı ve mümin olarak öldü.

İlk kez 12 Eylül sonrasında gitmişti bugünlerde son nefesini verdiği Afganistan’a… O zamanlar Rus işgali altındaydı o topraklar… Kirli bir savaşın izini sürüyordu. Ümmetin sancılarını yüreğinin orta yerinde hissediyordu. Onun için hep yollardaydı, o büyük ve aydınlık yolu açmak için… Karınca misali hedefe varamasa da yolunda ölmeyi, tarafını belirlemeyi gaye ediniyordu. Patani’nin yetimlerine merhamet kırıntıları taşıyordu Yıldız… Onlar aç ve biilaç yaşarken o bir şey olmamış gibi davranamazdı. Peygamberin ümmetine bu yakışmazdı. Zira Müslümanlar bir vücudun azaları gibiydi. Bu azalardan birisi rahatsız olunca bütün vücut o acıya iştirak eder, merhem olurdu. O da merhem olmak istiyordu yaralara.

     O, bir ara “Abdülhamit Muhacirî” mahlas ismiyle Milli Gazete’de çocuk köşesini hazırladı. Hakikatin güçlü soluğu olan yazılarını Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli Gazete’de yayınlandı Bahattin Yıldız… Yiğitti, korlaşan koca bir yüreği vardı onun…

     Şahadet özlemiyle yaşayan Yıldız’ın kitaplarının konusu daha çok Afganistan’dı. “Ferhad Dağcı” müstear adıyla kaleme aldığı ilk kitabı “Savaşan Afganistan” ateşin gül açtığı topraklardaki zorlu hayatı anlatıyordu. İkinci kitabı “Cihat Günlüğü” ydü. Bu kitabın büyük bir kısmı Zarifoğlu ile yazışmalarından oluşuyordu. Zaten onu bu kitabı yazmaya yönelten de Zarifoğlu’ydu. Güllerin Vedası’nda bu davayı sırtlayan Bilal Yaldızcı, Fuat Çağlar, Selami Yurdan, Metin Yüksel gibi şehitlerin yaşamlarını anlatıyordu. Bu öykülerde anlatılanlar hayal kahramanları değil, ilahî davanın çilesini sırtlamış hakikat kahramanlarıydı. Onun “Karda Ayak İzleri”, “Kar Çiçeği” isimli eserleri, adlarında kar olmasına rağmen sımsıcak kitaplardı.

     Sırtında ağır bir yük vardı yazar Bahattin Yıldız’ın. Bu yük, kurşundan daha ağır iman yüküydü. Bu yükün altında dağlar, tepeler aşıyordu Hakk’ın verdiği güç ve cesaretle…

     Erdem Beyazıt’ın dediği gibi: “Onlar gittiler../Yalnız bir yemin kaldı aramızda/Ben şimdi bu yanda/Kasılmış çıplak bir kurşun gibiyim/Namluda… Onlar gittiler../Topraktan bir işaret taşıyarak alınlarında/Ben şimdi bu yanda/Gerilmiş bir an gibiyim/Doğumla ölüm arasına… Onlar gittiler/Gelen zamandan bir haber gibiydiler/Ben şimdi bu yanda/İçilmiş bir and için bekleyenim/Kurulmuş saat gibi… Onlar gittiler/Giderken bir muştu gibiydiler…”

     Kelebeğin o bitmez heyecanıyla ışığa koştu Bahattin Yıldız… Ona yatakta ölmek değil, böyle bir hayır yolunda ölmek, şehit olmak yakışırdı zaten. Maveradan yankılanıyor şimdi gür sesi… Allah gani gani rahmet eylesin dinin güzelliklerini yayan kutlu yolcuya!...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yazarlar ve yapıtlar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gevheri'nin Hayatı ve Şiirleri
Yusuf Has Hacip'in Şâirlere Bakışı
Trabzonlu Edebiyat Tarihçisi Nihat Sami Banarlı
Muhteşem Bir Mâziyi Muhteşem Bir İstikbale Bağlayan Köprü: Cemil Meriç
M. Nihat Malkoç "Sevgini En İyi Sen Anlat" Şiir Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu
Kanunî'nin Şâirliği
Zevrakî"nin Kırıldı Gönül Sazı
Hüseyin Albayrak'ın Kaleminden "Trabzon'un Fethi"
Tarihi Sevdiren Adam: Yavuz Bahadıroğlu
Altın Kuşağın Son Yıldızı: Vüs"at O. Bener

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Okul ve Hapishane
Arif Nihat Asya'nın Doğumunun 100. Yılı
Vatan Sevgisi İmandandır
Yapraklar Dökülür Kasımlarda!..
Veremle Savaş
Bir On Kasım Sabahı
Memleket Havası ve Köprübaşı Tv Sitesi
İlköğretim Okulları ve 100 Temel Eser
Öğretmenler Günü
Sabrın Sonu Selâmet

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Senin Olan Sana Gelir (Manzum Reçeteler - 1) [Şiir]
Sen Kurtuldun, Bizler Öldük [Şiir]
Ümmetin Yetimleri [Şiir]
Kıyameti Bekle Bir Gün! [Şiir]
…... Gecenin Kanat Sesleri…... [Şiir]
Derbeder [Şiir]
Sen Hep On Beş Yaşındasın! [Şiir]
Berceste Mısralar - 310 [Şiir]
Zihnimiz İşgal Altında [Şiir]
Kıyameti Bekle Bir Gün! [Şiir]


M.NİHAT MALKOÇ kimdir?

NİHAT MALKOÇ’UN BİYOGRAFİSİ Beş çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ında Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Gündoğan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. İlkokulu komşu köy olan Güneşli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öğrenimini Köprübaşı Lisesi’nde tamamladı. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktı. Lise son sınıfta girdiği üniversite imtihanında KTÜ/Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Dersaneye gitme imkânı ve zaman kaybına tahammülü olmadığı için kazandığı fakülteyle yetindi. 1992 yılında okulu bitirdi. İlk göz ağrısı olarak nitelediği Gümüşhane’de beş yıla yakın öğretmenlik yaptı. Her geçen gün öğretmenliği daha çok sevdi. Artık öğretmenliği bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu İstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öğretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocağında yüzlerce yabancı subaya güzel Türkçe’mizi öğretti. Ankara’da girdiği sınavı kazanarak Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. Burada iki yıl görev yaptı. Daha sonra girdiği yazılı ve sözlü imtihanı kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a,üç yıl görev yapmak üzere, öğretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde ve İlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öğretmeni olarak çalıştı. Yine Aşkabat’ta Türkçe Öğretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yıl boyunca değişik milletlerden kişilere Türkçe’yi sevdirerek öğretti. Şu anda Akçaabat’a bağlı Derecik İlköğretim Okulu’nda görev yapmaktadır. Bugüne kadar,en büyüğünden en küçüğüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazı ve şiir yazdı. Bu yayın organlarından Türk Edebiyatı,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çınar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Şenliğin Sesi,İnsanlığa Çağrı,Yeni Sesleniş,Gençliğin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüşhane,Kuşakkaya,Ortadoğu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaş,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yıllardan beri deneme,makale,fıkra ve şiirler yazmaktadır. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kültürel organizasyonların çoğunda aktif olarak görev aldı. Sevgi,Dostluk ve Kardeşlik konulu şiir yarışmasında birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ile ilgili yarışmada birincilik,yine aynı belediyenin düzenlediği “İki binli Yıllara Doğru Trabzon” konulu makale yarışmasında mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin değişik zamanlarda organize ettiği şiir yarışmalarında birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandı. Karadeniz Yazarlar Birliği kurucularındandır. Halen bu birliğin üyesidir. Bunların yanında elinin altındaki öğrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onların da pek çok kültürel yarışmada ödüller almasına zemin hazırlamıştır. İkisi kız,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Etkilendiği Yazarlar:
Necip Fazıl Kısakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlı


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © M.NİHAT MALKOÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.