..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadığı yerde us da arama. -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Din > M.NİHAT MALKOÇ




29 Ocak 2005
Vatan Sevgisi İmandandır  
M.NİHAT MALKOÇ
Aynı gelenek ve görenekleri paylaştığımız,dinî ve içtimaî değerlerle adeta etle kemik gibi bütünleştiğimiz toprak parçasına “vatan” diyoruz.Vatan,alelâde bir toprak parçası değildir.


:IEGH:
Aynı gelenek ve görenekleri paylaştığımız,dinî ve içtimaî değerlerle adeta etle kemik gibi bütünleştiğimiz toprak parçasına “vatan” diyoruz.Vatan,alelâde bir toprak parçası değildir.Toprağı vatan yapan bir kısım maddî ve manevî değerler mevcuttur.Töre,dil,din ve tarih bunların başında gelir.Bu unsurlar birlik ve beraberliğimizin çimentosudur.Onlara sımsıkı sarıldığımız müddetçe gerçek kimliğimizi muhafaza etmiş oluruz.Bu değerlerden kopanlar,günün birinde melez bir varlık oluverirler.
     Ülkemiz dört bir tarafı değişik hususiyetlerle bezenmiş,adeta cennetten çalınan bir ülkedir.Pek çok mevsimi bir arada yaşama imkânına sahibiz.Palandöken’de buzlar üzerinde kayarken,Marmaris’in sımsıcak sularında rahatlıkla denize girebilirsiniz.Memleketimizde her inançtan olan insanlar,istedikleri gibi inançlarının gereklerini yerine getirebilmektedirler.Gayri müslimlere asla hor bakılmamaktadır.Bu da çok renkli bir mozayık vücuda getirmektedir.Bu yönüyle,sözüm ona,çağdaş Avrupa ülkelerinden daha ileri olduğumuzu söyleyebiliriz.Bundan 500 yıl önce baskı ve zulümden kaçan Yahudileri himayemize alıp,onlara kucak açtığımız da dünyanın malûmudur.Böyle merhametli insanlardan müteşekkil bir ülkeye,hiç kimsenin insan hakları dersi vermeye hakkı yoktur.
     Bu vatan için yüz binlerce şehit verdik.Güzel ülkemizi hiç kimseye peşkeş çekmeye niyetimiz yoktur.Bu topraklarda doğduk,bu topraklarda öleceğiz.Ruhumuz ve cesedimiz ecnebi topraklarda huzur bulamaz.Mehmet Akif’in dediği gibi:
     “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ,
      Şühedâ fışkıracak,toprağı sıksan,şühedâ,
      Canı,cananı,bütün varımı alsın da Hüdâ,
      Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.”
      Türk Milleti çok temiz ve aydınlık bir mâziye sahiptir.Tarihimiz Türk’ün şeref levhalarıyla doludur. “Keşke böyle olmasaydı” diye pişmanlık duyacağımız hadiseler yok denecek kadar azdır.Tarihî geçmişimiz derken,tabiki altı yüz yıllık Osmanlı devresini de içine katıyoruz.Çünkü Türkiye Cumhuriyeti,Osmanlı Devleti’nin enkazı üzerine kurulmuştur.Bizler Osmanlı’nın devamı olmaktan gurur duyuyoruz.Her ne kadar kimliğini yanlış adreslerde arayan bir kısım insanlar,bundan rahatsız olsa da hakikat budur.Biz ne kadar bu gerçeği inkâr etsek de Avrupalılar bize,Osmanlı’nın torunları gözüyle bakıyor.Bu durumdan hiç de rahatsız değiliz.Çünkü ecdadımız taa Viyana önlerine kadar giderek,ne kadar kahraman bir millet olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.
     Milletimiz şanlı mâzisinden yola çıkarak daha büyük işler yapmalıdır.Bu da ancak vatanını bir ibadet aşkı ve şevkiyle sevmekle mümkün olur.İyi ve kötü günlerimizde,dosta düşmana karşı sımsıkı kenetlenmeliyiz.Böylelikle düşmanımızı çatlatmış,dostumuzu sevindirmiş oluruz.Başarı ancak milletçe tek yumruk olmakla kazanılabilir.Peygamber Efendimizin dediği gibi: “Vatan sevgisi imandandır.” Şayet vatanımıza ve milletimize husumet besliyorsak imanımızı bir kez daha gözden geçirip tazelememiz lâzımdır.Unutmamak gerekir ki bu güzel vatan belli bir zümrenin değil,aksine hepimizindir.Bu gemiyi batırırsak,istisnasız hepimiz suya gömülmüş olacağız.İslâm’ın bayraktarlığını yapmış olan bu milleti sevmek,aynı zamanda Müslümanlığın da bir gereğidir.

e-mektup: mnihatmalkoc@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın din kümesinde bulunan diğer yazıları...
Arif Nihat Asya'nın Doğumunun 100. Yılı
Sabrın Sonu Selâmet
Şefaat Ya Resulullah!..
Allah Sabredenlerle Beraberdir
Tevbe İle Günahlardan Arınmak
Kırk Hadis Işığında
Kandiller Zincirinin İlk Halkası: Regaib Kandili
Gönülden Güle Mektuplar…
Hicrî Yılbaşınız Kutlu Olsun
İsraf Ekonomisi

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Okul ve Hapishane
Gevheri'nin Hayatı ve Şiirleri
Yusuf Has Hacip'in Şâirlere Bakışı
Trabzonlu Edebiyat Tarihçisi Nihat Sami Banarlı
Yapraklar Dökülür Kasımlarda!..
Veremle Savaş
Bir On Kasım Sabahı
Memleket Havası ve Köprübaşı Tv Sitesi
İlköğretim Okulları ve 100 Temel Eser
Öğretmenler Günü

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Senin Olan Sana Gelir (Manzum Reçeteler - 1) [Şiir]
Sen Kurtuldun, Bizler Öldük [Şiir]
Ümmetin Yetimleri [Şiir]
…... Gecenin Kanat Sesleri…... [Şiir]
Kıyameti Bekle Bir Gün! [Şiir]
Derbeder [Şiir]
Sen Hep On Beş Yaşındasın! [Şiir]
Berceste Mısralar - 310 [Şiir]
Zihnimiz İşgal Altında [Şiir]
Sizin Kafanız İyi Mi? [Şiir]


M.NİHAT MALKOÇ kimdir?

NİHAT MALKOÇ’UN BİYOGRAFİSİ Beş çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ında Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Gündoğan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. İlkokulu komşu köy olan Güneşli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öğrenimini Köprübaşı Lisesi’nde tamamladı. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktı. Lise son sınıfta girdiği üniversite imtihanında KTÜ/Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Dersaneye gitme imkânı ve zaman kaybına tahammülü olmadığı için kazandığı fakülteyle yetindi. 1992 yılında okulu bitirdi. İlk göz ağrısı olarak nitelediği Gümüşhane’de beş yıla yakın öğretmenlik yaptı. Her geçen gün öğretmenliği daha çok sevdi. Artık öğretmenliği bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu İstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öğretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocağında yüzlerce yabancı subaya güzel Türkçe’mizi öğretti. Ankara’da girdiği sınavı kazanarak Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. Burada iki yıl görev yaptı. Daha sonra girdiği yazılı ve sözlü imtihanı kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a,üç yıl görev yapmak üzere, öğretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde ve İlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öğretmeni olarak çalıştı. Yine Aşkabat’ta Türkçe Öğretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yıl boyunca değişik milletlerden kişilere Türkçe’yi sevdirerek öğretti. Şu anda Akçaabat’a bağlı Derecik İlköğretim Okulu’nda görev yapmaktadır. Bugüne kadar,en büyüğünden en küçüğüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazı ve şiir yazdı. Bu yayın organlarından Türk Edebiyatı,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çınar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Şenliğin Sesi,İnsanlığa Çağrı,Yeni Sesleniş,Gençliğin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüşhane,Kuşakkaya,Ortadoğu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaş,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yıllardan beri deneme,makale,fıkra ve şiirler yazmaktadır. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kültürel organizasyonların çoğunda aktif olarak görev aldı. Sevgi,Dostluk ve Kardeşlik konulu şiir yarışmasında birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ile ilgili yarışmada birincilik,yine aynı belediyenin düzenlediği “İki binli Yıllara Doğru Trabzon” konulu makale yarışmasında mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin değişik zamanlarda organize ettiği şiir yarışmalarında birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandı. Karadeniz Yazarlar Birliği kurucularındandır. Halen bu birliğin üyesidir. Bunların yanında elinin altındaki öğrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onların da pek çok kültürel yarışmada ödüller almasına zemin hazırlamıştır. İkisi kız,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Etkilendiği Yazarlar:
Necip Fazıl Kısakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlı


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © M.NİHAT MALKOÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.