..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Değişim dışında hiçbir şey sürekli değildir. -Heraklitos
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




29 Nisan 2014
pamukova 75. Yıl İlkokulu"ndan Gelen Mesaj  
Hakan Yozcu
Dün, öyle bir mesaj geldi ki, beni çok sevindirdi. Duygulandım, heyecanlandım. Mesaj, Sakarya Pamukova İlçesi 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda görev yapan bayan bir öğretmen arkadaştan geliyordu. Adı: Ülkü Gazovalı. Kendisi atanmamış bir öğretmen. Bu okulda ücretli olarak çalışıyormuş.


:ACIJ:


     Günümüzde iletişim çok kolay ve rahat bir duruma geldi. Özellikle internet olayı, insanlara bu konuda gerçekten büyük hizmet veriyor.
     “Uzak”, “Gizli” diye bir kavram kalmadı neredeyse. Her şey elinizin altında, bir tık kadar uzak. Oturduğunuz yerden her türlü bilgiye erişebiliyor ve dilediğiniz herkese ulaşabiliyorsunuz. Veya başka bir deyişle onlar size erişiyor.
     Günlük olarak her gün elektronik posta adresime göz atarım. Facebook sayfamda da gelen mesajlara mutlaka bakarım. Genelde her gün bir mesaj veya mesajlar gelir.
     Dün, öyle bir mesaj geldi ki, beni çok sevindirdi. Duygulandım, heyecanlandım. Mesaj, Sakarya Pamukova İlçesi 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda görev yapan bayan bir öğretmen arkadaştan geliyordu. Adı: Ülkü Gazovalı. Kendisi atanmamış bir öğretmen. Bu okulda ücretli olarak çalışıyormuş.
     İnternette yazdığım tiyatro oyunlarından olan “Ormanda” adlı çocuk oyunumu kendi okulunda oynatmak istiyor. Ve bu konuda benden izin istiyor.
     Halk Eğitimi Merkezi’nde Drama kursu açmış. Çalışmayı ve tiyatroyu çok sevdiğini söylüyor.
Mesajda şöyle devam ediyor: “Tiyatroya gönül vermiş 14 tane çocuğum var. Kursumuz Mart Ayı gibi sona erdi; ancak çocuklar bir tiyatro oynamak için çok istekli idiler.Ve güzel bir metin araştırırken ''Ormanda'' isimli tiyatro metnine rast geldim. Bol, sosyal mesaj içerikli ve çok güzel bir metindi. ‘Çocuklarla ufak bi şekilde oynarız, biter’ diye düşündüm; ama bu iş, biraz fazla büyüdü sanıyorum. O yüzden mutlaka ve mutlaka yazara ulaşmam gerektiğini düşündüm. Şimdi sizden izin istiyorum. Ben, bu metinden çok faydalandım, içine müzikler ufak danslar da ekledim tabi ki. Sizin de görmenizi çok arzu ederim, ama izniniz olur mu bilemiyorum. Merakla cevabınızı bekliyorum...Bu konuda ben de, çocuklarım da çok hevesliyiz. Siz eğer izin verirseniz çok çok mutlu olacağız. Gönül rahatlığı ile oyunumuzu oynayacağız....”
     Bu satırlar karşısında sevinmemek, duygulanmamak mümkün mü?... Heyecanım, mesajı okudukça artıyordu. Öğretmenimiz, anlatmak istediklerini çok iyi ifade ediyordu. Bu kadar içten gelen bir isteğe “Hayır” diyebilir miydim? Asla diyemezdim. Zaten benim böyle bir durumdan zerre kadar beklentim olmazdı. Şu ana kadar hiç bir oyunumdan telif ücreti almadım. Almam da... Çünkü uzak bir yerde birilerinin oyunumu oynaması, beni oralarda sevgi ve saygıyla anması, benim için zenginliklerin en büyüğü, mutlulukların en güzelidir.
Bu öğretmenimizin mesajına da anında olumlu bir şekilde cevap verdim.
     Biraz sonra bana bir arkadaşlık isteği geldi. Baktım, bu öğretmenimizdi. Kabul ettim. Uzun uzun konuştuk, sohbet ettik. Tanıştık. Projelerini anlattı. Okulunu tanıttı. Yaptıklarını sıraladı. Gerçekten çok değerli, üretken, çalışkan bir eğitimciydi. Medeni cesareti oldukça yüksek seviyedeydi. Sanıyorum bundan sonra birbirimizden çok şey öğreneceğiz. Bir dost kazandığıma inandım...
     Tabii bu arada okullarının sitesine girdim. Fotoğraflarına baktım. Bilgiler aldım. Şirin bir okul. 1911 yılında eğitime başlamasına rağmen ilk yazılı belgeleri 1930 yılına ait Diploma defteriymiş.
Okul, 1937 yılına kadar “Akhisar Mektebi” diye anılıyormuş. Ahşap okul binası 1994 yılında yanarak yok olmuş.
1956 yılında devlet halk işbirliği ile ortaokul olarak yapılan binaya öğrenci sayısı artması sonucu 2. Kat ilavesi yapılmış.
1975 yılında ortaokul bugünkü çok programlı liseye taşınınca, bina ilkokul olarak kullanılmaya başlanmış. 1996 yılında 15 derslikli ek bina yapılarak, okula dahil edilmiş.
Okuldan bu güne kadar Türkiye’ye bir çok siyasetçi yetişmiş: Eski Maliye Bakanlarından İsmail Rüştü Aksal, Yılmaz Ergenekon, Eski Adaalet Bakanlarından Şevket Kazan bunlardan bazılarıymış.
     Okul, 1937 yılına kadar “Akhisar Mektebi” bu tarihten sonra da “Pamukova Merkez İlkokulu” adını almış. 1998 yılında ise “75. Yıl İlköğretim Okulu” adıyla hizmet vermeye başlamış. 2012’de İlkokul ve Ortaokul olarak ayrılmış.
Şu an okulda, 12 öğretmen, 16 derslik, 1 laboratuvar, konferans salonu ve kütüphanesi var. İl merkezine uzaklığı 38 km. Tam gün eğitim yapılıyor.
6 Mayıs 2014 tarihinde 75. Yıl İlkokulu Tiyatro Kolu, Gazimağusa Meslek Lisesi Tiyatro Kolu için yazdığım “Ormanda” isimli çocuk oyunumu oynayacak. Bedenim burada olsa da, gönlüm, orada, onlarla olacak.
Böylece bu öğrenciler, daha bu yaşlarda Kıbrıslı bir yazarın oyununu oynamakla Kıbrıs’ı tanımış olacaklar. Kıbrıs’a karşı bir sevgi duyacaklar. Tıpkı şu an, benim onlara karşı duyduğum sevgi gibi...
Dilerim bu sevgi, filizlenir, dal budak salar ve gönüllerinde kökleşir. Hep sevgiyle yaşarlar... Kimbilir, belki de aralarından yarının çok büyük, çok ünlü tiyatrocuları çıkar...
Kendilerine büyük başarılar diliyorum...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Girne’de Kahve İçimi
Ben Olsam
Meyhi Keyf
Muhtarlarımızın İstekleri
önce Sağlık
Nkl Sanat Gecesi
Mehmet Ersöz’ün Ardından
Lefke"de Kahve Sohbeti
İnsan Azim Ederse
Müjgan ve Naile Hanım’ları Ağırladık

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bir "Mavi Köşk" Yazısı
Kıbrıs'ın İlk Yerli Komedi Filmi
Kadın Olmak Zordur
Öyle Bir Dünyada Yaşıyoruz Ki!
İstanbul Notları
Nerede O Eski Ramazanlar?
güvercinlik’te Hafta Sonu
Farklı Bir Yönetici,
"Kod Adı Venüs" Getto Çadırları
ipek Amber İle Gurur Duyduk

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Acı Ektim [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]
Helallik İstiyorum [Şiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.