..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düşü, hapishanede görülür. -Schiller
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




20 Ekim 2022
İttifaklar Birer Referans Noktasıydılar 72  
Bayram Kaya
Enerji birikebilir, toplanır, çıkarılır olduğu içindir ki kolektif yasalar ve kolektif birim zamanın değişe bilirliği vardı. Kolektif bilinç bu akışlar üzerine bindiriş edilen manaydı. Avcı toplayıcı emek zaman bu bindirişler nedenle hem birbiri üzerine transfer değişimiyle; birikebilir, harcanır (çıkarılır) ve toplanır bir kolektif emek (enerji) oluyordu.


:CEF:
Enerji birikebilir, toplanır, çıkarılır olduğu içindir ki kolektif yasalar ve kolektif birim zamanın değişe bilirliği vardı. Kolektif bilinç bu akışlar üzerine bindiriş edilen manaydı.

Avcı toplayıcı emek zaman bu bindirişler nedenle hem birbiri üzerine transfer değişimiyle; birikebilir, harcanır (çıkarılır) ve toplanır bir kolektif emek (enerji) oluyordu.

İşte sömürü de bu birikebilir, toplanır, çıkarılır enerji transferleri üzerine bencil iştahı modüle (bindiriş) ediyordu. Sömürünün olabilmesi için birikebilir bir kolektif emekle, bencil bir kişi ruhunun olması ve bencilliğin kendisini enerji dönüşüm yasaları üzerine bindiriş etmesi gerekir.

Hayat ta olgu ve olaylar evreninin içindeydi. Hayat, içinde olduğu parçalı yeryüzü sürecine tıpkı volkan gibi, deprem gibi, yağışlar gibi ısı farkı gibi vs. türde başka bir değiştirici, başka dönüştürücü oluyordu.

Düşünün bir yer ve göğü emrine verilmeyen bir insanın salt yeryüzüne enerji bağlanışı içinde olması demek, “insanın eşrefi mahlûk olmasına halel getirecekti”.

Ve hayat olaylar evrenine bambaşka katkılar verecekti. İşte açlık diye küçümsen bilgi, hayat için böylesi bir var oluşa, çok çok önemdir.

Açlığın tekrar tekrar enerji sağlayıcı tekrar tekrar enerji dönüşmesine yol açması; yine açlığın hayat üzerinde bir beliriş biçimi olmasıyladır.

Yani açlık belirendi. Duygusal tutumdu. Duygusal tutumları içindeki açlık, bizlerin enerjiyi transfer etme biçimimizdi.

Var oluşumuzu yönelten eylemleri sürdürmesi nedenle açlık, kolektif alan gibi en temel “alan açıcı eylemlerin" söylemidir. Açlık kendisinin giderilmesine, kendi yönelimiyle; kendi üzerine gerçekleşen etkiydi.

Açlığın giderme sonrasında vücut içinde bir dizi kimyasal tepkimeler olması nedeniyle tepkimeler, enerji transferlerine neden olacaktı.

Açlık; canlılığın veya hayatın içindedir. Açlık enerji düzenine, enerji transferlerine yol açan referansa bağlamdır. Açlık kendi hayatınızı idame ettirmenin, hayatta kalmanın en temel korunum yasasıdır.

Bu bağlamıyla açlık veya beslenme veya bencillik; köleci eylem alanı içinde dil sel gizlemeli söylenişiyle nafakadır. Rızktır. Özneler dünyası içinde ise bencilce korunan yasadır. Açlık, enerji temini yapılması için vücudun dışa doğru yönelim belirtecidir. İşte açlık, bu yasayı belirten “iletime” denk düşer.

Açlık enerji sağlamaya yönelmedir. Açlık belireni hayatta kalmamızın dürtüsüdür. Açlık hayatın enerjiye duyumu olmakla, duyum sal eylem yönelimi ve eylemin yönelim etkisiyle olgusal bir akıştır.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın felsefe kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ölçü 2
Ölçü 3
Ölçü 1
Ölçü 4
Hemcinslerin Tarihi 11
Hemcinslerin Tarihi 14
Hemcinslerin Tarihi 6
Hemcinslerin Tarihi 12
Hemcinslerin Tarihi 13
Hemcinslerin Tarihi 9

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bildin mi? III [Şiir]
Ayrılık Nedir? [Şiir]
Bildin mi? [Şiir]
Bildin mi? II [Şiir]
Bülbülü Öldürmek [Şiir]
Hata Yapmak [Şiir]
Asuman [Şiir]
Ne Devletsun Ne Devletlu [Şiir]
Köle 2 [Şiir]
İçimizdeki Yabancı [Şiir]


Bayram Kaya kimdir?

Emekli eğitimci. 1950 Mucur / Kırşehir doğumlu.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Bayram Kaya, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.