..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoştur. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ayten Suvak




9 Mayıs 2006
Barkodu 869  
Ayten Suvak
Eskiden yerli malı haftaları kutlanırdı; şimdiyse her gün ithal malları günü kutlanıyor...


:BDHI:


Biz insanlar herşeyinin belli ölçülere ve sayılara göre düzenlendiği iddia edilen kainatın minicik parçalarıyız. Cismen minicik olabiliriz ama aklımız, akılalmaz diye nitelendirilenlerin çoktan ötesine geçmiş ve çözülmez sanılan bilmeceyi birtakım ‘nümerolojik’ kanıtlarla formüle etmiştir.

‘Ad işarettir’ anlamına gelen ‘Nomen est omen’ gibi Latince bir deyimi, öz Türkçe olarak ‘Sayı işarettir’ şeklinde yorumlayıp, 4 Mayıs 2006 gece yarısını bir nümeroloji harikasına dönüştüren de gene insan zekasıdır. Adların sayısal analizini yaparak kişisel yaşam koşullarını önceden saptayabilen ve yaşam çizgisini bu analitik çizgilerin tasarı geometrisiyle nümerik düzleme taşıyabilen insan zekası, elbette ki 4 Mayıs geceyarısı saat biri iki dakika üç saniye geçe, ancak yüz yılda bir görülen nümeroloji harikasını atlamayacaktır.

01:02:03:04/05/06 şeklinde sayısal bir düzenleme tıpkı adlarımızın da tesadüf olmaması gibi,
bir doğum haritası titizliğiyle, koskoca kainatta dünyamızın kaderini açıklayabilir.

Meraklısının bildiği gibi, 1 sayısı diğer tüm sayıların tanrısıdır ve herşeyin ölçütüdür. Aktif, atak ve yaratıcı nitelikleriyle 1 sayısı ‘erkek’tir. 2 ise sabırlı, duyarlı, dengeli ve uyumlu nitelikleriyle ‘kadın’ olarak tanımlanagelir nümerolojide. 3 sayısı baba-anne-çocuk üçlüsüyle aileyi; 4 ise kuralları ve sistemiyle düzen ve güveni idare eder. 5, sınırlarını üç kişilik ailenin dışına taşırarak, grupları hedef alır. 6’ya gelince o, bilgelerin en çok rağbet ettiği sayıdır. İnsanlığın geleceğinin hem Tanrı’da hem de insanın kendisinde olduğunu göstermeye çalışır. 7’inin de Hak’kını verecek olursak, altı günde yaratılan Dünya’nın yedinci günde dinlenmek hakkıdır diyebiliriz.

Nümeroloji uzmanlarının 2006’da gerçekleşen bu sayı dizisiyle insanlığa ne gibi iyileştirici reçeteler düzenleyecekleri; bunların, dünyamızın geleceğinin nabzını tutanlarca uygulanıp uygulanmayacağı ve Türkler olarak bizim bunlardan faydalanıp faydalanmayacağımız tartışılabilir ancak, 869 sayısının yalnızca bizim için faydalı olacağı kesindir.

869, güçlü ekonomiler karşısında ezilmekte olan Türkiye ekonomisinin sihirli sayısıdır. Tüketim mallarındaki ithalat çılgınlığı sonucunda her gün bir kişinin işsiz kaldığı ülkemizde, ekonomiyi kurtarmanın sihirli yoludur. Üzerinde 869 barkodunu taşıyan yerli malı ürünlerin market raflarından tamamen kalkmadan, yerli tüketiciye son çağrısıdır:

Raflarda kendi öz işaretiniz 869’u arayın!

555, 666, 777, 888 gibi gün-ay-yıl birleşmelerinin nümerolojk analizleri hep bu 869’u işaret etmektedir; çünkü 8, beyinlerin birleştirilmesi için çok önemli bir sembol; 9 da başka bir devreye geçişi, bitirmeyi, tamamlamayı ifade eden çok kritik bir semboldür; Türk ekonomisinin bitirilmesi gibi...


Ayten Suvak



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Dijital İlüzyon
Balkona Çıkma C (İ) Hat Yap
Pencere05
Göbekler Açık Akıllar Kaçık
Aslına Huu, Nesline Huu...
Vedat Günyol'a Saygıyla
Bir Bedri Bey Bir Işıl Hanım Bir De...
Kor Yandı İçim Ay
Adamım Davku Üzerine
Aruoba Tümceler Suvak Cümleler

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dilin Kemiği Var Mıdır, Yok Mudur? [Şiir]
Aynalı Çarşı'da Aşk [Şiir]
Yaz Biter Yazı Bitmez... [Şiir]
Nazireler [Şiir]
Bak Şimdi... [Şiir]
Alışkınız Yanmaya Kerem... [Şiir]
Beni Selülitlerimle Sev... [Şiir]
Tanrım [Şiir]
Bugün Boşver [Şiir]
Gönül Diyor ki... [Şiir]


Ayten Suvak kimdir?

Ruhum gibi dalgalıdır yazılarım da, kimi zaman hüzünlü, ama çoğu zaman neşelidir. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Virginia Woolf, Orhan Pamuk...


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ayten Suvak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.