..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim > Ahmet Odabaş




13 Şubat 2013
Ms ile Tanışmak  
Ahmet Odabaş
Teşhis konulmadan önce de, teşhis konulduktan sonra da, bizden ayrılmayan bir gerçek MS. Sağlıklı, sporcu bir kişiyim ve... Bir gün Bayındır ile Tire arasında koşacağımı düşünüyorum... Fizik olarak , ağır işte, hafif işte... geniş bir alanda çalışabilirim. (MS den önce


:AJHC:
Teşhis konulmadan önce de, teşhis konulduktan sonra da, bizden ayrılmayan bir gerçek MS. Sağlıklı, sporcu bir kişiyim ve... Bir gün Bayındır ile Tire arasında koşacağımı düşünüyorum... Fizik olarak , ağır işte, hafif işte... geniş bir alanda çalışabilirim. (MS den önce)

Kendime temelden çatıya kadar ev yapacak kadar inşaata yakınım. Temel kazmaktan, harç karmaya, duvar yapmaya , kalıp çakmaya...geniş bir alanda çalışabilirim.

Bu arada eğitimi de boşlamıyoruz. Enerji ihtiyacının güneşten karşılanabileceğine inanan, fen eğitimi görmek isteyen birisi...

Üniversite döneminde, az düzeyde denge kaybı yakınması ile Mediko’ya gittim. Ordan üniversite hastanesine sevk edildim... Rahatsızlık bulunamadı... tansiyon ile ilgili olabileceği söylendi... Sonradan bakıyorum da, aslında nörolojiye sevk edilmişim...

Denge kaybı, çatal görme, zamanlama yapamama gibi yakınmalarla, GATA’da (İstanbul-Kadıköy) bir hafta süre ile hastanede yattım. Ön tanı MS idi. Sonuçta teşhis konulamadı. Sağlıklı bir halde, hastalar arasında yatmak zor ve yıpratıcı bir süreçti.

MS nin, öldürmeyeceği, ancak sakat bırakabileceği gibi bir söylem vardı. Öldürücü olmaması iyi haber, sakatlığın boyutu konusunda bir yorum yok... Kötünün iyisi...

Sağ gözüm önce bulanık görmeye başladı, sonra tamamen görme yeteneğini kaybetti... Göz doktoruna gittim... muayene sonucu, gözden kaynaklanan bir sorun yok... dedi ve nörolojiye gitmemi önerdi.. Yerine göre hiç görememekten, çatal görmeye, yalpalayarak yürümeye başladım. Sürekli değil tabi... ara sıra...

Denge kaybı , çatal görme ve benzer yakınmalarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne geldiğimde, Egemen Hoca, muayene ettikten ve yakınmalarıdinledikten sonra, hastanede yatman gerekir...dedi... Yatmadım ve iki yıl hastaneye uğramadım. Bu arada ihtiyaçtan dolayı baston kullanmaya başladım. Yürüme güçlüğü, denge kaybı, çatal görme vs. yakınmalarla, üniversite hastanesine geldim. Bekleme salonunda beni gören Egemen Hoca, “sen iki yıl önce yatacaktın...” diye anımsattı. Hastanede 15 gün kadar kaldım..

Zamansız yalpalamalara, görme bozukluklarına, kolay yorulmaya bir gerekçe bulduğum için, rahatlamıştım. Benim dışımda insanların, bu rahatsızlığı tedavi etmek, hastalara yardımcı olmak için yoğum olarak çalıştığını düşünmek, insana yaşama daha sıkı sarılma isteği ve gücü veriyor.

1984 te hukuk fakültesine girdim... İnciraltı Öğrenci Yurdunda kaldım ve yurttan Fahrettin Altay Meydanına kadar koşmanın zevkini yaşadım.Halen duruşmalara gidemeyen, emekli ve çalışmaya devam eden bir avukatım. Bilgisayan, internet ve kitaplar çok işime yarıyor. Evde hazırladığım yazı örneklerini elettronik posta ile, büro dahil değişik yerlere gönderiyorum.

Yayına hazır en az 6 kitap çalışmam bilgisayarda duruyor. Edebiyat sitesine gönderdiğim bir çok çalışmam var. MS i nasıl solda bıraktığımı ispatlamak için, şu anda kullandığım tekerlekli sandalyeyi kendi haline bırakmam gerek.

Efes ile Sard arasındaki Kralyolu’nun haritasını çizmek için, uydu görüntüleri üzerinde çalışma yaparken, Bayındır’ın Kızılcaova Köyünde, ilginç bir kabartma gördüm... Pek çok defa geçtiğim yolun kenarında, en az iki futbol sahası büyüklüğünde, ilginç bir kabartma...

İyi de bunun MS ile ilgisi yok ki... denebilir. Doğru ama, MS li biri ile ilgisi var...

Efes ile Sard arasındaki yol, Bayındır’da ikiye ayrılarak, bir ucu da Karabel üzerinden Buca-Kaynaklar’a bağlanıyor.
Buca’dan, Bayındır’ın Çınardibi köyüne doğru düzenlenecek bir yürüyüş yolu muhteşem olur... Ben asıl Bayındır ile Sard arasındaki yolu hayal ediyorum... Sonuç olarak, rahatsızlık fiziki engele neden olabilir...ancak hayal dünyanızı sınırlayamaz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın ruhbilim kümesinde bulunan diğer yazıları...
Beynimizin Çaresizlik Oyunu
Kendini Başkasının Yerine Koymak
Doğa Düzeni ve İnsan
Ms ile Söyleşi
Duygusal Şiddet Nedir?
Hastalığın İlerlemesi Nasıl Durur
Yanlış Anlama Sanatı
Güvendiğim Dallar Elime Geldi
Kaygı ve Zihin Kaydı
Ms Sanılan Rahatsızlık Örnekleri

Yazarın bilimsel ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Türkiye ve Komşuluk
Bayındır
Başlarken
Neymiş Biliyor Musun
Atatürk ve Türkiye
Bilirkişi Raporu
Seçim Barajı
Madem ki Biliyorsun, Neden Öğretmiyorsun
Dna ve Evrim
1982 Anayasası ve Tutukluluğun Devamı Kararı

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sorma İsterse [Şiir]
Kukla [Şiir]
Odabaş Tüm Şiirler [Şiir]
1001 Gece Masalları [Şiir]
Kuklacı Amca [Şiir]
Buluşalım [Şiir]
Çay Koy Ortak [Şiir]
Çay Koy Ortak [Şiir]
Geliyorum Ortak [Şiir]
Zamanın Yaptıkları [Şiir]


Ahmet Odabaş kimdir?

1963 Çarşamba/Samsun doğumluyum. Serbest avukat olarak çalışıyorum. (İzmir'de)

Etkilendiği Yazarlar:
Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal, Hayyam, O Veli, Aziz Nesin,


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ahmet Odabaş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.