..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Aşk ve Romantizm > Jülide Eda




1 Eylül 2008
Çok Mani Bir Mektup  
Jülide Eda
Biraz kırık, biraz dökük duygular. Üstüste gelmişler hayalleri oluşturmuşlar. Gerçekleşmeyecek duyguların üstüne bastırmak; kişinin sevinç, güven ve her türlü etkinliğinin normal olmayan bir biçimde arttığı ruh hastalığını, maniyi çıkarmış ortalığa. Aslında bu bir mektup, okuyanı yok.


:BJFE:
Seninle ilgili (bizimle) çok güzel hayallerim vardı benim. Öncelikle biz birlikte olacaktık, hep. Ya senin zamanında ya da benim zamanımda, fark etmez bana. Ayrı odalara kaçıp, birbirimize mektup yazacaktık sonra. Bazen, yazma yeteneğimiz köreldi sanıp ayrılacaktık ve kalplerimizi bir tutacaktık ki yeteneğimiz bizde kalsın, bizimle yaşasın. Sonra birleşecektik, siyah beyaz dünyamızda.

Oraya taşıdığım çiçekler var. Siyahın içinde koyuysa renkleri bil ki kırmızıdırlar; ben kırmızıyı çok severim de. Sen beni tanıyamadın hiç. Bana seni tanıtan cümleler bıraktın, bir de satır araları. Onlara rağmen (belki de onlar için / yüzünden / sayesinde) ben seninle olmayı kabul ettim. O günden beri seninleyim işte. Sen kiminlesin bilmem.

Neden sonra benim hayallerim vardı seninle ilgili, bizimle aslında. Biz, birlikte gösterecektik insanlara mesafenin sorun olmadığını aşkın, tutkunun var olduğu yerde. Benim alevlendirdiğim bu tutku seni de sarar, sarmalar diye düşündüğümden sana fikrini sormadım aslında ben. Yok, yok. Cesaret edemediğimden.

İşte biz, uzun uzun yollar yürüyecektik seninle. Zarif, narin bedenin yorulacaktı, dinlenecektik. Ben senin elmacık kemiklerinde uyumayı sevecektim en çok, düşünceli gözlerinde kaybolmayı bazen de. Kahvelerimiz hep zifiri karanlık olacaktı ve birden ayılacaktık içtiğimizde. Hayat, bize zifiri karanlık kahveler sunacaktı, birimiz içmese, diğerimiz uyaracaktı. Biz seninle karı - koca, ya da sevgili olmayacaktık. Hayat arkadaşı olacaktık. Aynı sazı çalan çalgıcılar olacaktık ve hep aynı şarkıları söyleyecektik; insanların kulakları tıkalı.. Duymazlar, duymuyorlar...

Ellerin soğuk, diyecektim sana bazen, gözlerin beni görmüyor mu artık? Sen, yok öyle bir şey, demeyeceksin bile. Susacaksın. Hep. Ve ben senin suskunluğunda daha çok kaybolacağım senin içinde. Senin için. (Bizim)

Yeri gelecek beni en çok sen anlayacaksın sanacağım, sustuğundan hep. Ve o yeri gelmiş zamanlarda sana sinirleneceğim, susma, diyeceğim. Konuşsana be adam! Belki kapıyı çekip çıkacağım, belki gelmeyeceğim günlerce. Sen bana mektuplar yazacaksın ama yollamayacaksın hiçbirini, sen gittikten sonra okuyacağım onları ben ve ağlayacağım. Gereksiz.

Senin sakin tarafınla benim hareketli yönlerim birleşecek, tamamlayacak dengeyi. Sen sustukça ben konuşacağım eksik bir şey kalmayacak diyaloglarımızda. Ben yersiz güldüğümde senin ütülü suratın özür diler gibi bakacak kalabalığa. "Affedin, kendisi biraz kaçık!" Yine de seveceksin beni, öyle umuyorum. Umuyordum.

Kahve içiyorum. Zifiri. Senin gittiğini ve bizim hiç görüşemediğimizi düşünerek hayıflanıyorum biraz. Eh, bir de kederlendim ya? Sigara yakıyorum. Ağaran günü izliyorum, müzik dinliyorum. Gülümsüyorum, kendime. Ayıldım da sanırım biraz. Şu yaptıklarıma, sağa sola senin kadının olduğumu söyleyişime gülümsüyorum. Beni görenler parmakla gösteriyormuş. "Ah! Ben onu tanıyorum, o Kafka'nın kadını!" diyorlarmış. Kimisi de "kaçık" diyormuş benim için. Sorun değil, sen tanısaydın sen de derdin Franz. Derdin tabii.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ilginç ve güzel...
Gönderen: mehmet asım erdoğmuş / , Türkiye
16 Eylül 2008
kafka... çok sevdiğim yazarlar arasında bulunmasada, yeniden okumak gerektiğini ve belki artık sevebileceğim yazarlar arasına girebileceğimi farkettim yazınızla. teşekkürler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Kırıntı (I) [Şiir]
"Kafka" Demişler [Deneme]
Hey! Bayım! [Deneme]
İlişkimizi Anlattım [Deneme]
"Aslı Var mıdır Yok Mudur?" İlgilenmeden... [Deneme]


Jülide Eda kimdir?

Arada bir Kafka oluyorum. İçimde durduramadığım duygularım, bastırmaya çalıştığım serzenişlerim ve değişmeyen surat ifadem ile. . Siz bana, "Kafka'nın kadını" deyin.

Etkilendiği Yazarlar:
Franz Kafka, Milan Kundera, Albert Camus, Oğuz Atay, Tezer Özlü, Küçük İskender, Orhan Pamuk, Cesare Pavese


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Jülide Eda, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.