..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kişinin içinde aşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Tezler > osman demircan




31 Ocak 2014
Evrim Vardır; Teorisi Yanlıştır  
osman demircan
Evrim vardır; teorisi yanlıştır. Hayat suda başlamıştır; ama canlılar sudan karaya geçiş yapmamıştır. Sudan çıkan canlılar ilk önce havaya ardından toprağa ve en son olarak da toprağın altına geçiş yapmıştır. Peki evrim bitmiş midir? Kesinlikle hayır. Toprağın altından tekrar suya geçiş olmadığına göre öyleyse... Öyleyse toprağın altından başka bir boyuta geçilerek evrim tamamlanacaktır.


:BJDI:
Evrim vardır; teorisi yanlıştır. Hayat suda başlamıştır; ama canlılar sudan karaya geçiş yapmamıştır. Sudan çıkan canlılar ilk önce havaya ardından toprağa ve en son olarak da toprağın altına geçiş yapmıştır. Peki evrim bitmiş midir? Kesinlikle hayır. Toprağın altından tekrar suya geçiş olmadığına göre öyleyse... Öyleyse toprağın altından başka bir boyuta geçilerek evrim tamamlanacaktır. Bir organizma sudan çıkıp amfibi bir canlı olmamıştır. Tıpkı yusufçuk böceği gibi uçmaya başlamıştır. Ardından evrimleşerek sadece karada yaşamaya uygun olmaya başlamıştır. Ve sonrasında daha da evrimleşerek toprağın altına inmiştir. Çünkü en zoru toprağın altında yaşamaktır. Ve evrim en zor koşullara uymaya doğru sirayet eder. İnsan şu an toprağın üzerindedir. Peki toprağın altına ne vakit girer? Tabi ki ölünce. Peki ölmek yok olmak mıdır? Ölmek yok olmak olmadığına göre organizma olarak var olmaya devam edecektir; ama evrimleşerek. Çünkü en zor yerdedir: Toprağın altındadır. İnsanın toprağın altından bir ot, bir diken olarak tekrar var olması evrime aykırıdır. O vakit akla şu geliyor: İnsan toprağın altından başka bir boyuta geçerek evrimini tamamlayacaktır. Sonuç itibariyle hayatta tamlık yoktur; ama hayat tamamına ermek ister. İnsan da tamamlanmış bir canlı değildir. Eksiği çoktur. Evrimini bitirmesi gerekir tamamlanması için. İnsanın tamama ermesi ölüm sonrasında evrimine devam etmesiyle olur. Ve ölüm insanın son evrimini başlatır, yeni bir boyuta insanı sokarak. İnsan yeni bir boyuta geçerek asıl anlamını böylece bulur. Tıpkı bir buğdayın önce filizlenmesi, akabinde boylanması, yeşermesi ve başaklanması ve sonrasında da kurup ölmesinin ardından tohumlanması gibi insanın da ölüm hali tohumlanması müteakip filizlenmesi içindir. Evrim vardır; teorisi yanlıştır. Ölümü yok olmak kabul edersek zaten evrimin de anlamı yoktur. Evrim toprağın altına girmek, Yaradanın denizine geçiş yapmaktır.
Kısaca tohum havadan toprağa, topraktan yer altına, yer altından yer üstüne giderek bir seyir ister. Yani saat yönünün tersine hareket eder. Aynı şekilde kertenkele yılana dönüşür; yılan kertenkeleye dönüşmez. Ve ayrıca deve kuşu, penguen havadan karaya doğru bir dönüşüm gerçekleşmiştir. Demek o ki; sudan havaya, havadan karaya, karadan yer altına doğru hayat döngüsü işler. Evrim budur.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın tezler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Türk Şiiri'nde Özgünlük

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ekmek Parası
İslami Sosyalizm
Ermeni Türkleri
Teoman ve Elif Şafak
Şiir Nasıl Olmalı
Hiç Şüphesiz ki Gazeteciden Terörist Olmaz; Ama Ajan Olur
Seni Saraya Götürsem Ağıl Nerede Dersin
Ama Sen Bir Çocuğun Topusun Hala Dünya
Sokrates
İntihar Eden Birinin Ardından

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
En Ateşli Anımda Gel Yanıma [Şiir]
Öperek Beni Öldür [Şiir]
Cayır Cayır [Şiir]
Kar Yangınları [Şiir]
Söyle Neden Konuşmuyorsun [Şiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Şiir]
Gözlerim Kan Davalıdır Her Geceye [Şiir]
Martı Beyazı [Şiir]
Gül Şarabı [Şiir]
Varlığın Sevda Yokluğun Fırtına [Şiir]


osman demircan kimdir?

Yüreğimin ve beynimin tavanında buluyorum, tozlu mısraları. Aklım bir çatı katı. Gözlerim yıldızlarla dolduğunda, bakışlarımın ışıltısı vurur satırlara. İşte o zaman, şiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplı gecelerimi vururum gözyaşlarımla biriktirdiğim göllere. Her mısra bir dal gibi düşer, şiir denizlerine. Kızıl bir duyguya boğulurum o an. Akarım ellerinize.

Etkilendiği Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © osman demircan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.