..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine...
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Din > Hasan Hüsnü Güner




1 Ocak 2007
İnciller Üzerine Yazılanlar  
Hasan Hüsnü Güner
Katolik hıristiyanlarının "dini lider" olarak kabul ettiği Papa 16. Benedict'in ülkemize gelmesiyle birlikte bazı kimselerin gözleri hıristiyanlığa çevrildi. Ben de bu konuda bir araştırma yapma ihtiyacı hissettim


:BEAJ:
Katolik hıristiyanlarının "dini lider" olarak kabul ettiği Papa 16. Benedict'in ülkemize gelmesiyle birlikte bazı kimselerin gözleri hıristiyanlığa çevrildi. Ben de bu konuda bir araştırma yapma ihtiyacı hissettim ve araştırmamı da "İnciller Üzerine Yazılanlar" ve "İncillerin İçindekiler" şeklinde iki makale halinde sizlere sunmak istedim. Bu yazımda, bazı hıristiyan yazarların İncil üzerine yaptıkları araştırmalarını sizlerle paylaşacağım.

Gerald Messaide'nin "Tanrılaşan İnsan" adlı kitabından biraz alıntı yaparak başlayalım. Messaide, çarmıha gerilen kişinin Hz. İsa değil, Yahudilerin "ulu kişi" saydıkları İşu adında birisinin olduğunu ileri sürmektedir: "O İşu ki; Yahudiler onu "ulu kişi" olarak sayarlardı! Ama o; "Durun!... Ben, sizin kâhyanız İşu'yum, İsa değilim" diye haykırmasına rağmen çarmıha gerilip asıldı."

Fransız "L'Express" dergisine konuşan Messaide, 15 yıl süren araştırmalarından sonra vardığı sonucu şöyle açıklamaktadır: "İman sahibi bir hıristiyan olarak söylüyorum ki; Hz. İsa çarmıha gerilmemiştir! Hem Hz. İsa'nın Tanrı olduğuna inanmak, hem de çarmıha gerildiğini iddia etmek saçmalıktır!" Messaide, bu sözleri Papa ve Kilise'ye karşı söylemiştir. Çünkü, incillerde Hz. İsa'nın çarmıha gerilip, öldürüldüğü yazılıdır.

Messaide'den sonra bir başka hıristiyan yazara bakalım. Arthur Weigall, 1924 yılında yazdığı "Hıristiyanlığımızdaki Putperestlik" adlı kitabında; hıristiyan çağından çok önceleri, haç'ın bir tapınma nesnesi olduğunu belirtmiştir. Aynı kitabında, Frikya, Galya ve İtalya'daki Attis'e tapınma inancının İsa'ya tapınmaya dönüştüğünü yazmaktadır.

Hıristiyanlıktaki teslis inancının (üçleme - Baba, Oğul ve Kutsal Ruh) da başka inançlardan alındığı bellidir. İzis, Osiris ve Horus, büyük Mısır teslisidir! Bu teslis inancı Hz. İsa'dan yaklaşık üç yüz yıl kadar sonra hıristiyan inancına uyarlanmıştır. "Antik Tanrı" dedikleri İzis'in heykelcik ve resimleri Meryem Ana ve Çocuğuna dönüşmüştür.

Yukarıda yazdıklarımıza bakarak bazı okuyucularımız, bunların kişilerin şahsi fikirleri olduklarını düşünebilirler. Bu yüzden, şimdi de Paris Katolik Üniversitesi'nin araştırmasını yazacağız. Paris Katolik Üniversitesi'nde görevli "katolik" uzmanlar, 1959'da yaptıkları araştırmada, "İnciller arasında 25 bin fark" tespit ettiklerini açıkladılar!

Bu yazdıklarımızın arasında hiçbir Müslüman ya da diğer dinlerden olan kişiler bulunmamaktadır. İşte, araştırma yapan bazı kişilerin, hıristiyanlık hakkında elde ettikleri bilgiler. Bundan sonraki makalemiz, "İncillerin İçindekiler" başlığında olacak ve incillerde geçen çelişkili cümleleri aktaracağız inşallah.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın din kümesinde bulunan diğer yazıları...
İnciller ve Çelişkiler
İncillerin İçindekiler

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kompozisyon Türleri
Türkülerimiz
Kürt Dosyası
Avrupa'dan Sahneler
Irak Dosyası

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Serdengeçti'den Gülünç Hakikatler [Deneme]
Dilimizle Yaşamak [Eleştiri]


Hasan Hüsnü Güner kimdir?

Born in 1986. . Türk Dili ve Edebiyatı. .

Etkilendiği Yazarlar:
Osman Yüksel Serdengeçti, Mehmed Niyazi, Abdurrahman Dilipak ve Emine Şenlikoğlu


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hasan Hüsnü Güner, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.