|
Anasayfa |
Son
Eklenenler |
Forumlar |
Üyelik |
Yazar
Katılımı |
Yazar Kütüphaneleri |
|
|
Sığ bataklıkların,
mütemmim cüz-i gibidir sevgisizlik…
Hileli kantarında, ballı fesatlar ağır çeker de İblisin,
fitne denen illet, yönünü pisliğe çevirir er kişinin.
Hatun kişiyi sorarsan?
O çoktan takibindedir bildiğinin.
Maharet, ananın börek açma vakitleri sonrasında,
oturup zıkkımlanmak değil…
Sülük Cabbar’ın bebesine kaptırmamak dadır kelleyi…
Ve…
Maharet,
başından büyük kalbi olduğunu bilmektir zürafanın…
Ama yinede, kocaman bir aferin sana
Az da olsa laf dinlemişsin bu hengâmede…
Her ne kadar bir ayağın çamur içinde kalmışsa da,
pek kirlenmemişsin…
Hadi bakalım hamam anarşisti…
Topla yanına kendin gibi birkaç yarım hevesliyi…
Zaman,
saatler olsun zamanıdır size…
Kara hayıtın kızıl sularından tas tas sevdalar dökme zamanıdır…
Tam güzelleşin şimdi emi…
Temizlensin yeniden ruhunuz,
o yaman çığlıklarını ötelediğiniz mükerrer bedenlerinizde…
Ahmet ARIK
Ankara 18 EKİM 2007
YR=kahverengi BB>
Söyleyeceklerim var!
Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?
Yazıları
yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz
ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız,
yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.
Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.
|
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
|
Anadolulu şair-ozan Ahmet Arık’a…
“Heseidos’un çayırlarından sağdığı imgeler uçan atlara bindi.
Sanmayın ki Homeros’u dürten bir tek Miles çayıydı
İyonya hudutlarında. .
Tarih ki adı adlarla büyüdü. .
Atlar vuruldu.
Adlar atları doğurdu. “
1966 Ankara doğumlu olan ve halen Ankara’da memur olarak yaşamını sürdüren şair Ahmet Arık’ın, uzun yıllar süren edebiyat çalışmalarından sonra “Git Dedi Kedi… Geldim” adlı ilk şiir kitabı, 2007’nin son ayında, bir bebeğin meraklı mütevazılığiyle çıkmayı başardı. Türk Edebiyatı’nda uzun soluklu bir yeri olacağına inandığım şairin ilk izleği, öyküsel temalardan oluşmaktadır. Kullandığı dil ise gelmiş geçmiş edebiyat akımlarına çok fazla bel bağlamadan, fakat belirli birikiminin de dizelere yudum yudum içirildiği özgün bir üsluba denk düşmektedir.
Retoriğinde hissedilen insan sıcaklığı, Anadolu’ya akan yalın duruşu ve halk içi kullanılan deyimlerin de şiirlerine yerleştirilmesi; onu, şairliğinin yanı sıra, ozan görünümüne de büründürmektedir. Şiiri; yalnızca dil üzerinden oluşan bir sanat olmaktan çıkarak; imgelerin satır aralarından aşka, sevgiye veya tabiata yönelik anlatılarla, insan duyarlılığını yükseltecek bir hedefi amaçladığını görürüz. Yaratıcılık öncelikle kurgu zenginliği ve derin bir gözlemcilik gerektirdiği için; olayların akışı, nesnelerin duruşundaki incelikler; kendiliğinden, onun dizelerinde sivrilebilme gücünü gösteriyor.
Çipura Hal’inden, Kandırır Hüzünleri Elma Şekerleri’ne kadar koyduğu tüm başlıklarda da canlı bir durum (hal), yani etkenlik söz konusudur.
“Mağrur kalamamış mor çiçekler tutar, gelen geçenin zaptını. / Zabit çeşmesinin mermer frizlerine çentik atar varışları, / bir hergelenin o kibirli elleri. ” “Sapı Silik Şehir Meselesi”nde geçen bu dizelerdeki, çiçeklerin mağrur kalamaması ve zabıt tutması, bitkileri bile yerinden oynatarak insana eş tutmaya yeter de artar bile.
“Bir yarasanın dölü düşer rahmine. / Bilir misin? bir yarasa çiftleşmesi yeter, / her gün yeniden gebe kalmaya. / Bu döl ki içinde, / tekrar tekrar seni büyütür. ” “Yarasa Kapatmasının Sancılı Doğumları” adlı şiirinden alınan bu dizelerde ise; yarasalar, yerine göre kötü hayvanlar olarak anılsa da, imge altı müthiş bir güzellemeyle çiftleşmenin yaşama düşen ereğini anımsatır. Şair Ahmet Arık’ı tuttuğu bu yolda kalemimle de olsa gönülden destekliyor, birçok edebiyat dergisinde zaman zaman karşılaştığımız, sinik şiirlerin ötesine geçen bir mühürle, imza vuracağına inanıyorum.
Nefise KARATAŞ / Denizli
Şair - Yazar
Şair - Yazar
Şair - Yazar
Etkilendiği Yazarlar:
Yok
|
|
|