..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir şey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Yaşam > Ahmet ARIK




1 Şubat 2008
Unutma Dudukuşu Mavidir Nihavent  
Ahmet ARIK

:AGHC:

Seni dekbaz,
seni dudukuşu,
seni geçmişi kandilli,
seni ibibullah sivri külah…
Bekle…
Hemen çekme ferteği… Bir dinle…

Misal değildir… Gomere’nin hazineleri,
boynuna asıp da kim götürmüş altın kadehleri?
Bırak ifrit yardaklığını,
Tanrı çoktan lanetledi o şehri.
Gel…
Nihavent sevişmelerde,
kaygısızdır hüzün.
Ve
Mavidir nihavent,
sen mavi sevişmelere at bedenini.
At üzerinden,
uslanmaz nen varsa.
Sal
kendini saten çarşafa,
arala pencereni ki;
yakamoz düşsün yüreğine.

Buluş…
O içli şarkının rast perdesinde kendinle…
Kendini dinle si sesinde.
Ve
Yavaş bak çeşnisine, bakire süveydanın
Agop’un kazı gibi yutma kızı sakın.

Unutma…
Aşkın bir yarısı da
umuttur aslında.
Umutsa koca bir filika…
Ve, bu nedenledir ki,
kalın olur
kaptanların seyir defterleri,
seyrüsefere çıktıkça.

Bak bu dediğimi iyi dinle…
Uyuma hemen yatakta,
sevişmeler umudun meyvesidir
al bir çıkın, koy cebine,
terin geçmeden.

Sana son nasihatim…
İyi dinle, kanatlarının çırpışını
kırlangıcın.

Sonra…
Sırtını yaradılışa ver,
yönünü ölüme…
Çıkma yolun dışına,
sağına da soluna da
iyi bakın.


Ahmet ARIK Eylül 2007


[YR=kahverengi BB>



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Merufatçı
Hamam Anarşistleri


Ahmet ARIK kimdir?

Anadolulu şair-ozan Ahmet Arık’a… “Heseidos’un çayırlarından sağdığı imgeler uçan atlara bindi. Sanmayın ki Homeros’u dürten bir tek Miles çayıydı İyonya hudutlarında. . Tarih ki adı adlarla büyüdü. . Atlar vuruldu. Adlar atları doğurdu. “ 1966 Ankara doğumlu olan ve halen Ankara’da memur olarak yaşamını sürdüren şair Ahmet Arık’ın, uzun yıllar süren edebiyat çalışmalarından sonra “Git Dedi Kedi… Geldim” adlı ilk şiir kitabı, 2007’nin son ayında, bir bebeğin meraklı mütevazılığiyle çıkmayı başardı. Türk Edebiyatı’nda uzun soluklu bir yeri olacağına inandığım şairin ilk izleği, öyküsel temalardan oluşmaktadır. Kullandığı dil ise gelmiş geçmiş edebiyat akımlarına çok fazla bel bağlamadan, fakat belirli birikiminin de dizelere yudum yudum içirildiği özgün bir üsluba denk düşmektedir. Retoriğinde hissedilen insan sıcaklığı, Anadolu’ya akan yalın duruşu ve halk içi kullanılan deyimlerin de şiirlerine yerleştirilmesi; onu, şairliğinin yanı sıra, ozan görünümüne de büründürmektedir. Şiiri; yalnızca dil üzerinden oluşan bir sanat olmaktan çıkarak; imgelerin satır aralarından aşka, sevgiye veya tabiata yönelik anlatılarla, insan duyarlılığını yükseltecek bir hedefi amaçladığını görürüz. Yaratıcılık öncelikle kurgu zenginliği ve derin bir gözlemcilik gerektirdiği için; olayların akışı, nesnelerin duruşundaki incelikler; kendiliğinden, onun dizelerinde sivrilebilme gücünü gösteriyor. Çipura Hal’inden, Kandırır Hüzünleri Elma Şekerleri’ne kadar koyduğu tüm başlıklarda da canlı bir durum (hal), yani etkenlik söz konusudur. “Mağrur kalamamış mor çiçekler tutar, gelen geçenin zaptını. / Zabit çeşmesinin mermer frizlerine çentik atar varışları, / bir hergelenin o kibirli elleri. ” “Sapı Silik Şehir Meselesi”nde geçen bu dizelerdeki, çiçeklerin mağrur kalamaması ve zabıt tutması, bitkileri bile yerinden oynatarak insana eş tutmaya yeter de artar bile. “Bir yarasanın dölü düşer rahmine. / Bilir misin? bir yarasa çiftleşmesi yeter, / her gün yeniden gebe kalmaya. / Bu döl ki içinde, / tekrar tekrar seni büyütür. ” “Yarasa Kapatmasının Sancılı Doğumları” adlı şiirinden alınan bu dizelerde ise; yarasalar, yerine göre kötü hayvanlar olarak anılsa da, imge altı müthiş bir güzellemeyle çiftleşmenin yaşama düşen ereğini anımsatır. Şair Ahmet Arık’ı tuttuğu bu yolda kalemimle de olsa gönülden destekliyor, birçok edebiyat dergisinde zaman zaman karşılaştığımız, sinik şiirlerin ötesine geçen bir mühürle, imza vuracağına inanıyorum. Nefise KARATAŞ / Denizli Şair - Yazar Şair - Yazar Şair - Yazar

Etkilendiği Yazarlar:
Yok


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ahmet ARIK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.