..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > nuran yurtsever




26 Temmuz 2006
Her Hangi Bir Gün  
nuran yurtsever
Haftanın hangi gününün hangi saatinde olduğumu bilemiyordum, önemi de yoktu zaten bunun. Duvarda asılı kalmış bir takvim yaprağının Pazartesi yüzü, hep pazartesiymiş hissini veriyordu bana –ki Salı veya çarşambanın bir belirlenmişliği yokken yaşamımda böylesi bir hisse neden kapıldığımı anlayamıyordum.


:BAAI:
Sanırım onuncu günüydü. Hep aynı müzik eşliğinde aynı kitabı okuduğumun onuncu günü. Bedenimin tekrarlar çemberinde, yeni bir devinime ihtiyaç duymadan, rutin, artık kendisi dışında belirlenen hareketsiz kıpırdanışları gerçekleştirmek için gereksindiği yeme, içme ve boşaltma işlevi dışında aynı yanıyla donakaldıgı onuncu gün.

Haftanın hangi gününün hangi saatinde olduğumu bilemiyordum, önemi de yoktu zaten bunun. Duvarda asılı kalmış bir takvim yaprağının Pazartesi yüzü, hep pazartesiymiş hissini veriyordu bana –ki Salı veya çarşambanın bir belirlenmişliği yokken yaşamımda böylesi bir hisse neden kapıldığımı anlayamıyordum. Ve en tuhafı da, en yoğun çalıştığım ve haftanın her gününü tek tek saydığım ve bitirmeye çalıştığım bir zamanda yazıyordum tüm bunları. Ayrıca ne duyduğum bir müzik ne de elime aldığım aynı kitap vardı. Neyin onuncu günü olduğunu bilmiyordum ve neden aynı kitabı okuduğumu. Takvimin arka sayfasında yine Pazartesi olacakmış gibi hissediyordum, bu günün Pazar olmadığını bildiğim halde. Müziği değiştirmek için uzattığımda ellerimi, yeni bir sessizlik kaplıyordu evi. Bense günlerdir eve gelmiyordum. Kitabın yeni bir sayfasını açtığımda kitap okumadığımı fark ediyordum. Bu gün de bitti derken hangi günün aldatmacasında olduğumu bilmiyordum.

Saat on ikiyi vurduğunda artık on birinci güne girdiğimi anladım. Aynı kitap elimde aynı müzikle on birinci gün. Evimde saat yoktu –ki benim işe geç kalmamak icin bir saate gereksinmem vardı ve ben bunu duvarda hala asılı duran pazartesinin bana bakan yüzünden ve on ikiyi vuran saatten anlıyordum. Karnımın acıktığını hissettim, bir şeyler yemek için elimdeki kitabı bırakıp mutfağa yöneliyorum. Yarın erken kalkma gibi bir sorunum olmadığını düşününce rahatlıyorum. On gündür mutfakta yiyecek hiçbir şey olmadığını hatırlıyorum. Uykumun geldiğini hissediyorum. Saatin sesiyle uyanıyorum, işe yetişebilmem için yarim saate kadar evden çıkmam lazım. Mutfağa gidiyorum, bir şeyler atıştırıyorum ve hızla dışarı atıyorum kendimi. Otobüs durağinda upuzun sıranın arkasına geçiyorum. Sıram geldiğinde bir cam kenarı seçip, yolculuğa oturuyorum. Elimdeki kitap koltuğun üstünde birden uyanıyorum. Kitabı okumaya devam ediyorum. Kahramanlarının gündüz koşuşturmalarına gittiklerini görüyorum. Bırakıyorum elimden kitabı. Saatin kaç olduğunu anlamak için camdan dışarı uzatıyorum başımı. Son kahramanın en aceleci haliyle apartmanın kapısından çıktığını fark ediyorum birden. Peşinden bağırıyorum, sesimi duymuyor. En aceleci haliyle peşine takılıyorum. Hemen yanıbaşında duruyorum. Beni fark etmediğini, fark etse bile tanımayacağını biliyorum. Bir sayfa daha çeviriyorum. Bu günün kaçıncı gün olduğunu hatırlamaya çalışıyorum. Hangi günden saymaya başlayacağımı bilmediğim için, kaçıncı gün olduğunu çıkaramıyorum. Son kahramanın dışarı bakarken birden irkilmesini hissettiğim an ,günleri saymayı bırakıyorum. Bizim olduğumuz otobüsün yanından geçen diger bir otobüste bu ilkilmenin yansımasını görüyorum. Farklı bir yüzde aynı telaş. İkisi de kalkmaya çalışıyorlar yerlerinden. Ordaki telaşın kitabın diğer kahramanı olduğunu anlıyorum birden.Otobüsün kalabalığından kapıya yetişemiyor. Boşalan yerine oturuyorum. Bir insanın omzuma dokunuşuyla uyanıyorum. ”Son durak” diyor. Kalkıyorum. Yiyecek bir seyler almam gerektiğini düşünüyorum. Müziği ve elimdeki kitabi bir yana bırakıp alışverişe Çıkıyorum. Birden işyerinde buluyorum kendimi. Gündüzün koşuşturmasına başlıyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Düş Kadını Gördü
Gündüz Düşü
Kapılar
Aynı Mekan


nuran yurtsever kimdir?

Uzun bir yolun kıyısında gördügümüz uzantılarımız birbirine tüm yabancılıgı icerisinde ilerlerken,yüzlerimizdeki ufacık bir mimikle anlatıyoruz eski yasananları hatırlama cabasını. Birbirimizi tanımıyoruz ama gözlerin gerisinde kalan o en kücük gizillik bizi birbirimize yakınlastırıyor farkında olmaksızın,bedenlerimiz uzaklasırken. Dönüp bakamıyoruz-o gizil anlamı bir daha goremeyecegimiz korkusu engel oluyor buna . Dönüp bakıyorum. Artıkları toplayıp,uzun yolda yitmek kalıyor bana.

Etkilendiği Yazarlar:
..


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © nuran yurtsever, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.