..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dışında, insanın rengini içinde ara. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yerler > İbrahim Kilik




8 Ocak 2012
Bir Buğulu Çay Sohbeti  
Gri Ankara Billûr Çay

İbrahim Kilik


Tam da bu an çayın berraklığı, Ankara’nın griliğini siler, harflerin ve sözcüklerin albenisi belirginleşir. Okumak yazmak bağlamında bir buğulu çay sohbeti başlar. Ankara’nın üşüyen yanları ısınır içinizde. Hayatı seversiniz. Gözleriniz ışıl ışıldır… Ankara,08.01.2012 İ.K


:BAHE:

Ankara’da kapalı birhava, günlerden Pazar. Ankara’nın gri tebessümleri aşinamız olalı, yadırgamaz olduk böyle havaları. Alışkanlığın yaman bir hoca olduğunu söyleyenler haklıymış demek. Size, Ankara’da alışkanlık yapan şehirlerden desem nasıl karşılayacağınızı bilemesem de bunu söylüyorum. Ben işim ve eşim icabı Ankaralı olanlardanım. Doğduğumuz yer Mersin olsa da doyduğumuz yer hasebiyle Ankaralıyız. Ankara’ya da yirmi küsür yıldır alıştım. Artık başka kentlerle ünsiyet edemem sanıyorum.




Bilindiği üzere Ankara, Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri; bir bürokrasi şehri hüviyetinde. Kapalı havalar Ankara’nın bürokrat yüzünü daha da belirginleştiriyor. Bulunduğunuz mekan sıkıcılaşıyor. Ben de bu durumdan nasibimi alıyorum; ancak bu sıkıcı havada, aklıma gelen bir reklam havayı yumuşatıyor. “Ankara Ankara adı güzel Ankara,tadı güzel Ankara.”diye çınlıyor kulaklarımda. Ankara gazozu içtiğim günler canlanıyor gözümde gevşiyorum. Demek biraz nostalji iyi geliyor sıkıcılığa…



Ama, soğuk havalarda soğuk içecek pek de iç açıcı olmaz. Ankara’nın griliğini berraklaştıracak tek içecek olsa olsa buğu buğu tüten bir bardak çaydır. Bu havada, evden çıkmayı da göze alamazsak; yapacağımız derhal çaydanlığı ocağa koymak olmalı. Çay kaynarken kitapların arasından bizi en çok saranlardan birini elimize almak mutlaka gereklidir. Tür konusunda sınırlama yok. Öykü, roman, şiir, deneme tercih size kalmış.



Harflerle sözcüklerle yeni bir dünyanın kapısını aralarken çayımız da hazırdır artık. Şimdi bir yandan kitapla yolculuk ederken bir yandan da çay denilen huzur sükûn menbaını yudumlamya başlamalı.



Tam da bu an çayın berraklığı, Ankara’nın griliğini siler, harflerin ve sözcüklerin albenisi belirginleşir. Okumak yazmak bağlamında bir buğulu çay sohbeti başlar. Ankara’nın üşüyen yanları ısınır içinizde. Hayatı seversiniz. Gözleriniz ışıl ışıldır…
Ankara,08.01.2012 İ.K




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yerler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Erbil Kalesi'ni Gezerken

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Türkçe Sevdası
Yazmak Yahut Yazmamak
Argo ve Siyaset
Son Mülteci
Argodan Esintiler
Yazarlar Şairler ve Şehirleri
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 18
"Yok Bu Şehr İçre Senin Vasfettiğin Dilber"
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 16
Ayrılığın On Yedinci Günü

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hüznümüz Kahverengi [Şiir]
Arzu 1 [Şiir]
Cin Biberi [Şiir]
Erguvanlar Lâleler [Şiir]
Zaman Dar [Şiir]
Düş Gülü [Şiir]
Mülteci [Şiir]
Dem Masalı [Şiir]
Çççççççççççççççççççç [Şiir]
Pişmanlık Bestesi [Şiir]


İbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namı Diğer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliğin dem demleri. Bardakta keklik kanı. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramı. Alır yürekten gamı. Fincanda türkü söyler. İnce bellide mani. Zamanın gül kurusu Gülde gülşen dokusu. Rehavetten kurtarır. Pek de şirin doğrusu. Bardaktır mihmandarı. Herkesin çeker canı. Yalnız bu kadar değil. Sohbetlerin mimarı. İnce bir gülüş gibi. İçe süzülüş gibi. Ülfete kapı açar. Kaldırır hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 İbrahim KİLİK

Etkilendiği Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namı Diğer Çay)


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.