Kürt Sorununa Kökensel Bir Bakış
“… Osmanlı İmparatorluğu’nda etnik kimlikten kaynaklanan önemli bir Kürt sorunu yoktu.Ama sorunun tohumları vardı ve bunlar moderleşme süresince belirginleşecekti"
“… Osmanlı İmparatorluğu’nda etnik kimlikten kaynaklanan önemli bir Kürt sorunu yoktu.Ama sorunun tohumları vardı ve bunlar moderleşme süresince belirginleşecekti"
Acaba ölmeden önce son çırpınmalar mı bunlar? Yokluğa giden yolda var olmak için mi? Bu, insanların kısa bir hayatı olacağını bilmesine rağmen (ki belki dünyada bir insan ölmeyecek, bunu tümevarmadığımız sürece bilemeyiz) bu kadar çalışıp didinmelerinin, ev, iş, araba, kadın ve çocuk sahibi olmalarını açıklayabilir mi? İnsanların uğraştığı
Bir kuş olsam uçsam öte diyarlara / Herkesin benimle oynadığı /
Biliyorum belkide bu son şiirim / Yıllar nasıl da acımasız /
Neden her gün güneş doğuyor sanki / İşi gücü yok mu bunun
Maksadım ne aşkı küçümsemek ne de ayrılmanın esef verici bir durum olduğunu anlatmaktır.Dikkat çekmek istediğim nokta aşkın başlangıcı ve aşkın yaşandığı süreç ile ayrılık arasındaki tuhaf , çelişkili ve bence bir o kadarda komiklik.Yani;nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça!!!
Bilgiye açlığımdan dolayı pek fazla yazı yazdığım söylenemez.Belkide buna ben izin vermiyorum.Çünkü her yazdığımda içim boşalıyormuş gibi oluyo.Ama bütün bunlara rağmen,bilgi taştığı zaman ve yaşadıklarım dağ gibi biriktiği zaman yazı yazmama ben bile engel olamıyorum.
Aslında ÖSS’ye hazırlık için gittiğim dershane yıllarımdan önce hayatım anlatılacak bir öneme sahip değil benim için..Dershaneye başladığım zamandan itibaren hayatım birden bire değişti,yani renklendi.Ancak üniversiteye girerken epey zorlanmıştım çünkü meslek lisesi mezunuydum ve okuldan gelen puanım bir hayli kırılıyordu.Bu yüzden paralı olan fatih üniversitesine sürüklendim.
türkiye istanbul
, Ayşe Kulin,Leyla Erbil,Necip Fazıl,Iris Galey,elif şafak
Elif Şafak