Sonbahar Soloları

Ömer Akşahan gazeteciliğini, felsefesini, edebiyat dilini belirlerken insandan yana oluşun ölçütlerini yazılarına da yansıtıyor.

yazı resimYZ

Bu kitaptaki yazılar bir tür kent sosyolojisi denemeleridir. Ömer Akşahanın bu kitapta topladığı yazıları dergi ve gazete köşe yazıları düzeyini aşan, günlük siyaset çerçevesinin çok ötesinde, insanı da içine katan bir felsefenin ürünüdür.

İnsan her şeyin başı Ömer Akşahan gazeteciliğini, felsefesini, edebiyat dilini belirlerken insandan yana oluşun ölçütlerini yazılarına da yansıtıyor. Kitaptaki her bir deneme, derinlikli sosyolojik tahlillere ve tarihsel bilgilere yaslanıyor. Günümüzü anlamaya yönelik bu yazılar sağduyulu ve geniş bir bakış açısından değerlendirme yapabilmemize olanak sağlıyor.

Zaten aydınların çevremizde yaşananları es geçme lüksü yok. Çağımız insanının sorumluluğu, geçmişte yaşananların çok ötesinde, günümüzde olup bitenlerin farkına vararak çözüme ulaşma yolunda çaba harcaması değil midir?

Ömer Akşahan, hayat kitaptır diyen dostuna cevap olarak; kitap da hayattır der. Çünkü ona göre; Yazmak, yaşamaksa; hayat da onun uzantısı olan oylumlu bir kitaptır. O kitabın yazarı sen, ben yani biziz; doğru okuyup, yorumlayabilenlerse başarılı olanlardır.

Toplumsal sorunlara karşı güçlü bir sezgiye sahip Ömer Akşahan bir yazısında; yazabildiğim için mutluyum. Küçük dünyamdan büyük okyanuslara uzanan bir düş ülkesine yaptığım yolculuklar hiç bitmesin istiyorum. Yaşadığımı anlıyor, yeni bir karaya ayak basacağım umudunu içimde hep taşıyorum diyor. Yazdıklarını okunur kılan en önemli nedenlerden biri de bu umut

Ömer Akşahanın kitabı umudunu okuyana duyumsatıyor. Bu kitap yeni umutlara yelken açıyor ve üretkenliği ile arkası gelecek dedirten yeni denemelerin ve yeni kitapların haberini veriyor.

Bekir KESKİN
28 Mart 2011/Ödemiş

NOT: Sonbahar Soloları, Ömer Akşahan, Kıyı Dergisi Yayınları, Nisan 2011, Ödemiş.

Başa Dön