Cimrilik

Kısa ve öz ifadesiyle cimri bir insanın cimri olduğunu fark etmemek gibi kısır bir döngüden kurtulması ile başlaması gerekir.

yazı resim

CİMRİLİK
Bir insanın cimrilik gibi bir huy kazanıp onu hayat tarzı haline getirmesi ve cimri bir insan lakabı ile anılır hale gelmesi elbette ailesinden başlamak üzere kademe kadame ilerleyerek olmuştur.Her bir negatif bir huyumuz bünyemizde mevcut varolan güzel hasletlerin sui istimal edilmesi ve olumsuz telkinler ile bozulmuştur.
İnsan yaratılışı itibari ile cimrilik gibi kötü bir huy ile yaratılmamıştır.Kanaatkarlık ,tasarruf gibi çok güzel latifelerin bir şekilde deforme edilmesi ve maddiyatın abartılı bir biçimde ön plana çıkarılması neticesinde insan cimriliğe yakalanabilir .Elbette başka faktörler de sayılabilir.
Ancak bu konuyu ayrıntılı bir çalışmayla daha mantıki bir zeminde ele almaya ihtiyaç var.Burada üzerinde durmak istediğim konu bir şekilde cimrilik hastalığının olduğu ailelerde yetişmiş olan fertlerin bunu terk etmeleri ve cimrilik yerine tasarruf sahibi savurganlık yerine de cömertliği nasıl kazanabilecekleri üzerinde durmak istiyorum

Kısa ve öz ifadesiyle cimri bir insanın cimri olduğunu fark etmemek gibi kısır bir döngüden kurtulması ile başlaması gerekir.Ailesi içindeki anne baba rollerin kendisi üzerindeki tesirlerini ele almalıdır.Ayrıca yakın akraba ve tanışların kendisi üzerindeki etkilerini araştırmalıdır.Cimri bir insan kendi iç huzurunu hiçbir zaman sağlayamaz .Tedirgin haliyle kendi daima huzursuz bir hal sergileyebilir.Bazen de yığdığı birtakım maddi unsurlara duyduğu abartılı güvenden de kaynaklanan bir tavırla aciz yönlerinin hiç olmadığı vehmine kapılarak aile ve toplumsal ilşkilerde çok ciddi problemler yaşayabilir.
Belkide ilişkilerini askıya alabilir

Kişi zaten kendisini düzeltme adına bir gayreti yoksa bulunduğu noktadan daha da tuhaf bir noktaya gelebilir. Çöp evlerin cimrilik ile bağlantısının olup olmadığı da araştırmaya değer bir konu olduğuna inanıyorum

Bir insanı cimriliğe iten sebebler neler olabilir
1-Çocukluk yıllarında anne tarafından bir takım(oğlum sakın paranı harcama)telkinlere maruz kalması
2-Yeterli harçlık verilmemesi
3-Anne çocuk ilişkisinin sağlıksız yürütülmesi
4-Ekonomik olarak ailenin zayıf olması
5- Ekonomik olarak ailenin güçlü olması ancak yardımlaşma duygusunun gelişmememsi
6-Para hırsının sık sık evde gündemde tutulması
7-Maddi problemlerin çocukların yanında çokca gündeme getirilmesi

Başa Dön