'Siyaset' gerçekten de günümüz demokrasisinin gereği, şartı ve sağlayıcısı mıdır? Beynimize kazınan siyaset ve demokrasi kavramları birbirini ne kadar karşılar?
Demokrasi ‘bilinen bir şey’dir. Neyin demokratik olduğu neyin olmadığı açıktır. Dolayısıyla aramızdan birini seçerek bizi demokratik olarak yönetmesini istemek demokrasiye aykırıdır. Yani, demokraside yönetilmek değil yönetime katılmak, beraber yönetmek kavramları geçerlidir.
Bir örnekleme yapacak olursak: Suyun 100 derecede kaynadığını herkesin bildiği bir ortamda, bu suyu kaynatmak için aramızdan birini seçmek, son derece aptalcadır. Çözüm: Suyun sıcaklığı yüz dereceye geldiğinde sinyal veren bir su ısıtıcısı yapmaktır. Bunu yapabilmenin yolu da bilimdir, akıldır.
Günümüzde su ısıtıcısın rolünü, siyasilerin izin verdiği ölçüde, hukuk üstlenmeye çalışmaktadır. Şu anki dünyada ise birinin su ısıtıcısının düğmesine basması veya suyu kabına koyması gerekmektedir. O birini yönlendiren bir siyasi; insanın olduğu her yerde mutlaka bulunur. Bu durumda demokrasiyi sağlamaktaki umudumuz; insan iradesinin ve duygularının olmadığı robotlara kalmaktadır.
***
Siyaset bir yönetenler sınıfı yaratma aracıdır.
Siyaset hükmedebilme olanağı sunan bir değnektir.
Siyaset paradan para kazanmanın cilalısıdır.
***
Siyaset insanları birbirine düşman etmekten başka ne işe yarar?
İnsanların bu dünyada bu dünyadan istediği farklı ne olabilir?
***
En iyisi; su ısıtıcısına KENDİ ELİNLE su koymak ve su kaynadığında KENDİ ELİNLE kendine sıcak bir çikolata hazırlamak, sonra da özgürce bu çikolatayı içmek...
Tabi televizyonda da siyasi bir miting veya konuşma bulursam; deymeyin o yalanların bendeki keyfine…
***
Demokrasi eşittir insanlık, o da eşittir kendi elin, o da asla eşit değildir hatta bölücüdür siyaset…